Επαναλαμβανόμενα τμήματα
Σεμινάριο υποχρεωτικής κατάρτισης προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων
Πιστοποιημένα προγράμματα υποχρεωτικής κατάρτισης προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων
Το πρόγραμμα απευθύνεται, σε οιονδήποτε έρχεται σε επαφή με τρόφιμα με οποιονδήποτε τρόπο. Το άτομο αυτό χαρακτηρίζεται ως “απλός χειριστής τροφίμων”.
Σκοπός του προγράμματος, είναι να εκπαιδεύσει τον καταρτιζόμενο σε θέματα στοιχειώδους υγιεινής των τροφίμων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης και αρχές του HACCP που σχετίζονται με την εφαρμογή του
- Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων, μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
- Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους, ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
- Το εργασιακό περιβάλλον, πρακτικές καθαρισμού και κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
- Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
Βεβαιώσεις παρακολούθησης - θέματα πιστοποίησης
Με την επιτυχή περάτωση κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος θα εκδίδονται από τον φορέα μας προσωρινές βεβαιώσεις παρακολούθησης εκπαιδευτικού προγράμματος επιπέδου 1, οι οποίες δεν θα αντικαθιστούν ούτε υποκαθιστούν την επίσημη βεβαίωση την οποία και θα εκδίδει ο ΕΦΕΤ και θα αποστέλλει απευθείας στους δικαιούχους μετά από επιτυχή περάτωση προβλεπόμενης δοκιμασίας (εξετάσεις).
Οι εξετάσεις, σύμφωνα με την 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007 θα γίνονται σε χρόνο που θα καθορίζενται από τον ΕΦΕΤ μετά το πέρας του σεμιναρίου ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα του ΕΦΕΤ
Εκπαιδευτές: Όπως ορίζεται στην υπ’ αριθμ. ΥΑ 14708/2007 (Μητρώο Εκπαιδευτών ΕΦΕΤ) οι Εκπαιδευτές που θα διδάξουν θα αντληθούν από τα Μητρώα Εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ
Ημερομηνίες Διεξαγωγής: νέο τμήμα τον Οκτωβριο.
Επίπεδο: 1ο
Διάρκεια: 10 ώρες
Κόστος: 80€ ανά καταρτιζόμενο (50€ για το σεμινάριο και 30€ για το παράβολο του ΕΦΕΤ)
Σχετικά αρχεία:
Ενημερωτικό Έντυπο.
Αίτηση Συμμετοχής.
Υπεύθυνος Οργανισμός για την παρακολούθηση της εξέλιξης του έργου είναι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο οποίος με εγκύκλιο καθορίζει τους όρους υλοποίησης της κατάρτισης (www.efet.gr)