Πρόγραμμα Χρηματοδότησης: Erasmus+

Δράση: ΚΑ3

Διάρκεια: 2 χρόνια από 12/2016 έως 12/2018


Σκοποί, αναμενόμενα αποτελέσματα, κύριες εκροές.
Το πρόγραμμα καλείται να αντιμετωπίσει την έλλειψη προτάσεων για την επαγγελματική μαθητεία συγχρόνως με την γλωσσική εκμάθηση που θα χρειαστούν οι μετανάστες για να καλύψουν θέσεις εργασίας σε κράτη όπου υπάρχει ανάγκη όπως η Γερμανία και η Αυστρία. Ο ρόλος του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου θα είναι να προτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (curriculum) και εκπαιδευτικό υλικό ώστε να συνδυαστεί η επαγγελματική μαθητεία συγχρόνως με την εκμάθηση της γλώσσας της χώρας διαμονής και εργασίας των μεταναστών.

 

Στόχοι του Προγράμματος WELCOME
Μέσω του WELCOME θα δημιουργηθεί μια νέα μεθοδολογία για τον συνδυασμό της επαγγελματικής κατάρτισης και της γλωσσικής εκμάθησης στον κατασκευαστικό τομέα.

Οι δράσεις / Παραδοτέα που θα υλοποιηθούν από το εταιρικό σχήμα είναι:

  • Μια αναφορά πάνω στην ανταλλαγή εμπειριών για τα προγράμματα γλωσσικής εκμάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης νεοαφιχθέντων μεταναστών.
  • Μια βάση δεδομένων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς
  • Ένα εναρκτήριο εργαστήριο για την μεταφορά καλών πρακτικών που έλαβε χώρα στο Korbach της Γερμανίας
  • Παραγωγή μεθοδολογικών οδηγιών για την υλοποίηση γλωσσικής εκμάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης στον κατασκευαστικό τομέα
  • Προτάσεις χάραξης πολιτικής προς τις Δημόσιες Αρχές για τη συνδυασμένη επαγγελματική κατάρτιση και γλωσσική εκμάθηση των μεταναστών.

Αρχηγός εταίρος του προγράμματος είναι το Υπουργείο Κοινωνικών Θεμάτων και Ένταξης του κρατιδίου της Έσσης από τη Γερμανία, και λοιποί εταίροι εκτός από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου είναι το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης BEST από την Αυστρία και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης από την Τουρκία

Link: http://www.welcome-platform.eu/

Σε ενδιαφέρει!

 

laek katartisi prosopikoi v2 small

Δωρεάν Σεμινάρια Κατάρτισης Προσωπικού

Δηλώστε ενδιαφέρον

Υπολογίστε πόσα χρήματα δικαιούστε για τη κατάρτιση του προσωπικού σας.

Μάθετε Περισσότερα...

 

koino mitroo

Κοινό μητρώο Σχολής δια Βιου Μάθησης ΤΕΙ

Κάντε την εγγραφή σας

 

proslipsi prosopikou me mathitheia

Υλοποίηση Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στην Περιφέρεια Κρήτης

Δηλώστε ενδιαφέρον

 

lookforjob

Εύρεση εργασίας.

Δείτε περισσότερα