Voucher - Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης Επιστημόνων – Ελεύθερων Επαγγελματιών για αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων

voucher epistimonon

Αν είστε επιλέξιμος ελεύθερος επαγγελματίας επιστήμονας κάντε σε μας την αίτηση σας εδώ ώστε για παρακολουθήσετε τα μαθήματα από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και να εκμεταλλευτείτε το σύνολο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και των προνομίων που προσφέρουμε.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε ενδιαφέρον

Πιστοποίηση Υπολογιστών εξ αποστάσεως

 

Αποκτήστε την Πιστοποίηση Υπολογιστών που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις:

 • 3 βασικές ενότητες (word - excel- internet) ή
 • 5 ενότητες (word,excel,internet,windows,powerpoint).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν εξ αποστάσεως σε ωράριο που τους εξυπηρετεί από τον δικό τους χώρο video εκπαιδευτικά πάνω στα προγράμματα που θα εξεταστούν μέσω σύγχρονης πλατφόρμας elearning, παράλληλα θα τους αποστέλλεται demo προσομοίωσης εξετάσεων το οποίο θα εγκαθιστούν στον προσωπικό τους υπολογιστή (*υπο προϋποθέσεις) και θα μπορούν να κάνουν εξάσκηση πάνω στις ενότητες που επέλεξαν.

Διαβάστε Περισσότερα..

Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω δραστηριοποίησης και οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών. Προστασία Πολιτών από φυσικά καταστροφικά φαινόμενα. Έναρξη 24/04/2020

 

Εισηγείται η Γεωλόγος - MSc Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος κα Ερμιόνη Γιαλύτη, Ειδική Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Κρήτης σε θέματα περιβάλλοντος, υποδομών και κλιματικής αλλαγής.

Η πιο ακραία έκφραση της κλιματικής αλλαγής έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος, είναι η εκδήλωση φυσικών καταστροφών και ακραίων καιρικών φαινομένων, με εμφάνιση όλο και συχνότερη τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό, οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να αναπτύσσουν ολοένα και περισσότερο τις στρατηγικές έμπρακτης αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, μέσω της συνεχούς ενημέρωσης.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των καταρτιζόμενων με τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, και η συμβολή στη διαμόρφωση περιβαλλοντικού ήθους με απώτερο στόχο το μετριασμό της κρίσης και την διατήρηση της αειφορίας. Γι’ αυτό και στο συγκεκριμένο κύκλο κατάρτισης παρέχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες που απαιτούνται για την προστασία του πολίτη, τόσο στο προπαρασκευαστικό στάδιο της προετοιμασίας, όσο και την κρίσιμη ώρα του φαινομένου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν επάνω στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στις δυνατότητες που έχουν ως προς την δραστηριοποίησή τους με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Επίσης απευθύνεται:

 • Σε επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού τομέα, που θα έχουν τη δυνατότητα για ενημερωθούν για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την τρωτότητα  των τομέων στους οποίους  δραστηριοποιούνται.
 • Σε επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, που θέλουν να εισάγουν νέους τρόπους ενεργειακής διαχείρισης στην επιχείρησή τους.
 • Σε επιχειρήσεις των οποίων οι εργαζόμενοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με ομάδες πληθυσμού (π.χ. τουρισμός, βιομηχανία, εστίαση, εμπόριο κλπ), και θα κληθούν σε περίπτωση φυσικής καταστροφής να διαχειριστούν μία κρίση. Τρόποι αποφυγής πανικού και καθοδήγησης του κοινού σε συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες.
 • Σε νέους επιστήμονες που ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος, ενεργειακά κ.ά., και θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους, προσανατολισμένες στους στόχους ΣΒΑ 2030.
 • Σε φυσικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται να βρουν τρόπους ενσωμάτωσης της νέας στρατηγικής κλιματικής δικαιοσύνης, στην καθημερινή τους κοινωνική και επαγγελματική δράση.
 • Σε συλλόγους, και ομάδες, ή εθελοντικές οργανώσεις και κάθε είδους φορείς επιδραστικότητας που οφείλουν να γνωρίζουν πως να εφαρμόσουν προπαρασκευαστικές ενέργειες προστασίας, αλλά και διαχειριστούν ομάδες ανθρώπων την ώρα της φυσικής καταστροφής.
 • Σε στελέχη επιχειρήσεων, ΜΚΟ, οργανισμών, φορέων διαχείρισης προγραμμάτων
 • Σε στελέχη φορέων του δημοσίου, ΟΤΑ, κλπ
 • Σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα
 • Σε Συμβούλους Επιχειρήσεων, που ενδιαφέρονται να εισάγουν νέες ιδέες χρηματοδότησης και υλοποίησης προγραμμάτων για τα επόμενα ΕΣΠΑ 2021-2027 περιβαλλοντικής κατεύθυνσης.
 • Σε πτυχιούχους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 • Σε Στελέχη Εκπαιδευτικών Δομών της τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, προκειμένου για τη διάχυση της πληροφορίας και τη δημιουργία αυξημένης περιβαλλοντικής συνειδητότητας στα πλαίσια του νέου κλιματικού σεναρίου, μέσω καινοτόμων μαθησιακών προγραμμάτων.

Το σεμινάριο διεξάγεται στα πρότυπα της μεικτής μάθησης (Blended Learning) και αποτελείται από δύο σκέλη τα οποία περιλαμβάνουν παρακολούθηση δια ζώσης (15 διδακτικές ώρες) και εξ’ αποστάσεως μελέτη εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης (20 ώρες). Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος διατίθεται σε σχετικό link, όπου αναρτώνται και οι απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας ανακοινώσεις. Παράλληλα, παρέχεται πλήρες πλαίσιο εκπαιδευτικής υποστήριξης, όπου ο εκπαιδευόμενος μπορεί να απευθύνεται ηλεκτρονικά (για το διάστημα που διαρκεί ο κύκλος του σεμιναρίου) στον εκπαιδευτή του, μέσω ενσωματωμένου στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνίας. Το εκπαιδευτικό υλικό παρέχεται  σε ηλεκτρονική μορφή (e-book).

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά τις θεματικές ενότητες του προγράμματος.

Ώρες και ημέρες των μαθημάτων:

 • Παρασκευή 24/04, 18.00-20.30
 • Σάββατο 25/04, 10.00-15.00
 • Κυριακή 26/04, 10.00-15.00

Κόστος προγράμματος: 90 ευρώ

Προϋποθέσεις – προαπαιτούμενα
Τα προαπαιτούμενα για την παρακολούθηση του Προγράμματος από τους εκπαιδευόμενους είναι:

 • Δυνατότητα Πρόσβασης στο Διαδίκτυο
 • Κατοχή προσωπικού e-mail
 • Βασικές γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών

Εισηγήτρια: Η κα Ερμιόνη Γιαλύτη είναι Γεωλόγος Α.Π.Θ. – MSc Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – Τμήματος Μελετών/Κατασκευών. Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία σε παροχή υπηρεσιών συμβούλου τεχνικών έργων υποδομής,  καθώς και σε εδαφοτεχνικές – υδρογεωλογικές έρευνες και μελέτες θεμελιώσεων. Ταυτόχρονα έχει εργαστεί στη διαχείριση προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, και κατέχει σημαντική εμπειρία σε θέματα διασφάλισης ποιότητας των κατασκευών και Νομοθεσίας Δημοσίων Έργων. Επίσης, είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε νέους, ανέργους αλλά και προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η παρούσα θέση της: Ειδικός Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Κρήτης σε θέματα περιβάλλοντος, υποδομών και κλιματικής αλλαγής.

Improv για Επαγγελματίες. Έναρξη: 04/05/2020

Απευθύνεται : Σε επαγγελματίες που θέλουν να βελτιώσουν τις οριζόντιες δεξιότητες τους (soft skills), τόσο με τους πελάτες τους όσο και με συνεργάτες και άτομα του περιβάλλοντος τους. Οι συμμετέχοντες θα βελτιώσουν την δημόσια ομιλία τους, τις παρουσιάσεις τους, θα γίνουν δημιουργικότεροι και θα αυξήσουν το επίπεδο της συνεργασίας τους. 

Σκοπός : Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες που θα βελτιώσουν την καθημερινή και επαγγελματική τους ζωή. Με την έκθεση σε μια ομάδα και ένα ασφαλές περιβάλλον ο συμμετέχων μπορεί να διαπιστώσει και μετέπειτα, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του εφαρμοσμένου improv, να επιχειρήσει να βελτιώσει αδυναμίες στην δημόσια ομιλία, στην δημιουργικότητα και στην συνεργασία με άλλα άτομα.

Διαβάστε Περισσότερα..

Γαλλική ζαχαροπλαστική φούρνου. Γλυκά και αλμυρά παρασκευάσματα αρτοζαχαροπλαστικής.

Τo ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου με την υποστήριξη της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, συνεχίζει την επιτυχημένη διοργάνωση σεμιναρίων με θέμα την Ευρωπαϊκή Αρτοποιία. Το νέο μας σεμινάριο αφορά τη Γαλλική ζαχαροπλαστική φούρνου και περιλαμβάνει γλυκά και αλμυρά παρασκευάσματα αρτοζαχαροπλαστικής.

Το σεμινάριο θα εισηγηθεί η καταξιωμένη Master Baker ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας κα. Lydia Steinbrich σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές αρτοζαχαροπλαστικής κυρίους Διαμαντή Παπαπαναγή και Αντώνη Αλεξανδρίδη στην ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα αρτοποιίας της σχολής μας.

Μέχρι σήμερα, στα σεμινάρια μας έχουν συμμετάσχει και έχουν εκπαιδευτεί αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες από αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και επιχειρήσεις επισιτισμού όλης της Κρήτης όπως τα παρακάτω (αναφέρονται αλφαβητικά):

COSTIS PATISSERIE BOULANGERIE
CRETAN BAKER- ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΜΟ
FRESH SNACK
HACIENDA και HACIENDA LA MINITA
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΤΑΚΗΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΑΡΑΘΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΦΟΥΡΝΟΣ ΠΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΜΥΡΤΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κ ΟΛΓΑ ΙΚΕ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΝΕΡΗΣ
ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ - ΚΡΑΣΑΝΑΚΗ ΣΕΒΑΣΤΗ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΟΥΜΑΚΗΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ - ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΝΤΕΚΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΟΕ
ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ "Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗ"
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ DAILY
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗ
ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ ΠΡΙΝΑΡΗ - ΠΡΙΝΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΙΚΝΑΚΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ
Ο ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ
Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΔΑΛΗ
Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΦΑΚΙΩΛΗ, ΦΑΚΙΩΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ Α.Ε.
ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΚΗ
ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΡΗ - ΥΙΟΙ ΝΙΚΟΥ ΒΕΝΕΡΗ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ Θ. κ Ι. ΚΛΑΠΑΚΗΣ
ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

 • Αρτοποιούς, αρτεργάτες, ζαχαροπλάστες, σεφ και λοιπούς επαγγελματίες των κλάδων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και επισιτισμού καθώς και
 • σε ιδιώτες που κατέχουν βασικές γνώσεις αρτοζαχαροπλαστικής και θέλουν να εμπλουτίσουν τις ικανότητές τους στην οικιακή ζαχαροπλαστική.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις των αρτοποιών και ζαχαροπλαστών, τις συνταγές και τις βιτρίνες των αρτοποιείων / ζαχαροπλαστείων με ποικιλία προϊόντων ευρείας αποδοχής, κατανάλωσης και υψηλής κερδοφορίας. Μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή των εκπαιδευόμενων στις διαδικασίες προετοιμασίας και εκτέλεσης των συνταγών, θα γίνουν κατανοητές οι παραδοσιακές αλλά και οι σύγχρονες τεχνικές αρτοποίησης, ενώ παράλληλα θα γίνεται και θεωρητική κατάρτιση.

Ενότητες:

 • 1η μέρα : Γλυκές ζύμες
 • 2η μέρα : Επιδόρπια και γεμίσεις
 • 3η μέρα : Snacks

Διάρκεια:

θα υλοποιηθούν 2 τριήμερα τμήματα με συνολική διάρκεια 18 διδακτικές ώρες (3x6 ώρες)

Εισηγητές:

Η κα Lydia Steinbrich κατάγεται απο οικογένεια με παράδοση πολλών χρόνων στην αρτοζαχαροπλαστική και αφού σπούδασε ζαχαροπλαστική για 2 χρόνια, εργάστηκε στην Ολλανδία και σε ξενοδοχεία στην Αυστρία όπου και απέκτησε μεγάλη εμπειρία στη γαλλική ζαχαροπλαστική. Το 2017 τελείωσε με τη υψηλότερη βαθμολογία το μεταπτυχιακό της στην ζαχαροπλαστική και κέρδισε 2 βραβεία χάρη στις ικανότητές της. Το 2018 ίδρυσε την δική της επιχείρηση ενώ ταυτόχρονα εργάζεται στη Γερμανική Σχολή Αρτοποιίας στην οποία είναι και καθηγήτρια. Επίσης μιλάει άπταιστα αγγλικά και ισπανικά και στο τέλος του 2020 αναμένεται να μεταβεί στην Κολομβία για 3 χρόνια όπου και θα εργαστεί σε δημόσια φυλακή διδάσκοντας ζαχαροπλαστική στους κρατούμενους προκειμένου για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία.

Ο κος Διαμαντής Παπαπαναγής (Τεχνολόγος Τροφίμων, Dpl Quality Systems Manager) ασχολείται με την τεχνολογία των τροφίμων για πάνω από 30 χρόνια. Κατέχει 22 χρόνια εξειδίκευση στα άλευρα, με 18ετή εμπειρία στην εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη B2B. Είναι υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης νέων και καινοτόμων προϊόντων στη βιομηχανία «Κυλινδρόμυλοι Κρήτης Α.Ε.», αρμόδιος για την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση B2B σε Ελλάδα και Ευρώπη, αρθρογράφος σε κλαδικά και επιστημονικά περιοδικά, καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων σε ΙΙΕΚ και επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης στον ΕΦΕΤ ως εκπαιδευτής και αξιολογητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια επαγγελματιών στο χώρο των τροφίμων, καθώς και στον τομέα των επιθεωρήσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004» και στη βιομηχανία τροφίμων.

Ο κος Αντώνης Αλεξανδρίδης είναι Τεχνολόγος Τροφίμων και εργάζεται στους Μύλους Κρήτης τα τελευταία 29 χρόνια και είναι υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης των πελατών της εταιρείας. Εδώ και 28 χρόνια διενεργεί τεχνικά σεμινάρια για την παραγωγή νέων προϊόντων με την χρήση νέων τεχνολογιών και παραγωγικών διαδικασιών για τους επαγγελματίες του κλάδου της αρτοποιίας/ζαχαροπλαστικής και μαζικής εστίασης.

Σεμινάριο Εργαζομένων στην Προστασία Περιβάλλοντος - Θέματα Διαχείρισης Νερού - Λυμάτων - Αποβλήτων.

 

Μία νέα πρωτοβουλία εκπαίδευσης-αναβάθμισης των εργαζομένων σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, επεξεργασίας και σωστής διαχείρισης νερού-λυμάτων-αποβλήτων

Απευθύνεται: Σε εργαζόμενους σε συστήματα επεξ/σίας νερού -αποβλήτων (σε ξενοδοχεία, εργοστάσια, οικισμούς σε φορείς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα (ΔΕΥΑ-ΟΤΑ) αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται για εμπειρία, εξειδίκευση και πιστοποίηση στη διαχείριση συστημάτων νερών-αποβλήτων

Ενότητες σεμιναρίου:
1. Εισαγωγή-Γενικά
Oρθολογική διαχείριση νερού-λυμάτων-αποβλήτων και ρόλος των τεχνικών-χειριστών στη λειτουργία των έργων νερού & ΕΕΛ. Βασικές γνώσεις & πληροφορίες προστασίας περιβάλλοντος. Κύκλος & Χρήσεις νερού-Προστασία Υδατικών Πόρων, Ποιότητα νερού, Δημόσια Υγεία , Αειφόρα ανάπτυξη,
2. Κύριες Διεργασίες Επεξεργασίας Λυμάτων
Προκαταρκτική επεξεργασία (Διαχωρισμός αιωρημάτων-φερτών υλών-λιπών), Αντλιοστάσια λυμάτων, Πρωτοβάθμια Επεξεργασία (προ καθίζηση, σηπτική δεξαμενή). Δευτεροβάθμια Επεξεργασία. Βιολογική επεξεργασία αιωρούμενης βιομάζας και προσκολλημένης βιομάζας. Οικολογικά & Φυσικά συστήματα επεξεργασίας. Τριτοβάθμια (ανώτερη) επεξεργασία. Απολύμανση. Διαχείριση βιοστερεών-υπολειμμάτων. Κομποστοποίηση, αναερόβια χώνευση για βιοαεριο-ενέργεια
3. Έλεγχος Οσμών Συγκριτική παρουσίαση- αξιολόγηση των τεχνολογιών απόσμησης
4. Ανάκτηση-Ανακύκλωση Εκροών
Επαναχρησιμοποίηση εκροής ΕΕΛ (κανονισμοί, προδιαγραφές, διαδικασίες). Επαναχρησιμοποίηση υπολειμμάτων
5. Λειτουργία & Συντήρηση Εξοπλισμού
Ηλεκτρονικός & ηλεκτρολογικός εξοπλισμός. Μηχανολογικός, Υδραυλικός εξοπλισμός (Προληπτική & λειτουργική συντήρηση, προβλήματα-αντιμετώπιση, επισκευές, δοκιμές, έλεγχοι)
6. Οργάνωση Χημικού Εργαστήριου σε ΕΕΛ & Υπηρεσίες
Δειγματοληψίες, συντήρηση-μεταφορά δειγμάτων, βασικές και ειδικές μετρήσεις-αναλύσεις, αξιολόγηση αποτελεσμάτων
7. Θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας σε ΕΕΛ -Συστήματα Νερού -Λυμάτων -Αποβλήτων.
8. Δημόσιες Σχέσεις & Προβολή της ΕΕΛ & της Σωστής Διαχείρισης Λυμάτων -Ενημέρωση Κοινού Επισκεπτών
9. Νομοθεσία -Αδειοδοτήσεις -Εγκρίσεις- Κανονισμοί Διαχείρισης Λυμάτων-Προστασία Περιβάλλοντος
10. Επεξεργασία Νερού:
Τεχνολογίες ( Αποσκλήρυνση-Διύλιση-Αφαλάτωση κλπ), Αντλιοστάσια, Απολύμανση-Λειτουργία-Συντήρηση- Δίκτυα Ύδρευσης- Δεξαμενές -Έλεγχοι ποιότητας
11. Κολυμβητικές Δεξαμενές
(Πως λειτουργούμε και συντηρούμε μια Πισίνα ) Έλεγχος-Επεξεργασία-Καθαρισμός-Συντήρηση Νερού , Λειτ-Συντ. εξοπλισμού
12.Τεστ αξιολόγησης της εκπαίδευσης και των εκπαιδευομένων

Oι άμεσοι στόχοι του προγράμματος είναι:

 • Ενημέρωση-Προστασία-Αξιοποίηση των εργαζομένων : Πως να λειτουργούν & να συντηρούν συστήματα και μηχανήματα νερού-λυμάτων (παράμετροι, οδηγίες, ρυθμίσεις, έλεγχοι). Τα συνήθη λειτουργικά προβλήματα και πρόληψη-θεραπεία τους. Πως να τηρούν κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για να μην κινδυνεύουν και να είναι υγιείς.
 • Προστασία-Αξιοποίηση-Μακροζωία Υποδομών : βέλτιστη αξιοποίηση των έργων για αποδοτική λειτουργία, σωστή συντήρηση και μακροζωία των έργων , για μακροχρόνια-πλήρη αξιοποίηση των συστημάτων επεξεργασίας νερού -λυμάτων για προστασίας περιβάλλοντος & δημόσιας υγείας , με υγιεινή & ασφάλεια των εργαζομένων.

Διάρκεια Σεμιναρίου 50 ώρες ( 32 ώρες θεωρία-18 ώρες πρακτική, μαζί με έντυπο και ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό)

Δικαίωμα συμμετοχής: Το κόστος του προγράμματος είναι 350 ευρώ ανά συμμετοχή. Ειδικά για το πρώτο τμήμα 25 ατόμων θα δοθεί έκπτωση 20% (τελική τιμή 280 ευρώ)

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής: 

Πρακτική-Επισκέψεις:
Προβλέπονται επισκέψεις-ξεναγήσεις, επίδειξη τεχνολογιών & συντηρήσεων Εξοπλισμού σε υφιστάμενα έργα ΔΕΥΑ, και επίδειξη δειγματοληψιών- αναλύσεων στα εργαστήρια της ΔΕΥΑΗ και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ) Κρήτης

Εισηγητές:
Ο Γιώργος Διαλυνάς είναι χημικός μηχανικός με 35ετή εμπειρία σε μελέτες & έργα καθώς και σε εκπαίδευση τεχνικών-μηχανικών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και επεξεργασίας νερού και λυμάτων-αποβλήτων. (με συγγραφή τεχνικών εγχειριδίων και e-learning για θέματα λειτ-συντ. συστημάτων νερού-λυμάτων -αποβλήτων.
Ο Δρ.Αντώνης Παπαδάκης είναι Υγιεινολόγος-Επόπτης Δημόσιας Υγείας, με μεγάλη δραστηριότητα (συγγραφικό έργο, δημοσιεύσεις, εκπαίδευση) σε θέματα δημόσιας υγείας & διαχείρισης αποβλήτων. Καθηγητής του ΕΚΔΔΑ (Εθν.Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης)
Ο Χαράλαμπος Παπαδογιάννης, Χημικός Μηχ/κός (ΕΜΠ-1980), εργάζεται στη ΔΕΥΑΗ από το 1987, είναι προϊστάμενος του τμήματος Αποχετεύσης και Βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου, με μεγάλη εμπειρία στα θέματα επεξεργασίας νερού & λυμάτων και πολλές εργασίες, δημοσιεύσεις και διδακτική εμπειρία
Η Κρυσταλλία Σηφακάκη είναι Μηχανολόγος Μηχ/κός, εργάζεται στη ΔΕΥΑΗ από το 2005 (λειτουργία-συντήρηση Βιολογικού και συστημάτων αντλιοστασίων Ηρακλείου), διδάσκει στο Μεσογειακό πανεπιστήμιο και με πλούσια διδακτική και συγγγραφική και πρακτική εμπειρία στα θέματα προστασίας περιβάλλοντος

Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλέφωνο 2810-302736 & 302730 φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 14:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Βασικές γνώσεις ασφάλειας και ποιότητας νερού δικτύων ύδρευσης -

 

Σκοπός του προγράμματος είναι να:

 • παράσχει στον εκπαιδευόμενο γνώσεις   που  αφορούν  στη διαχείριση της ποιότητας καθώς και της  υγιεινής  και ασφάλειας των δικτύων ύδρευσης.
 • αποκτήσεi γνώση των κινδύνων που απειλούν την ασφάλεια και ποιότητα του νερού καθώς και των υλικών και των ενεργειών που απαιτούνται για τον έλεγχο και την επιτήρηση αυτών.
 • μάθει καινοτόμες τεχνικές και υλικά καθώς και εισαγωγικές γνώσεις σχεδίων ασφάλειας νερού (water safety plans).

Διαβάστε Περισσότερα..

Πιστοποίηση Επόπτη Ασφαλείας Κολυμβητικών Δεξαμενών.

 

Απευθύνεται : Σε στελέχη επιχειρήσεων αλλά και πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ως επόπτες κολυμβητικών δεξαμενών.

Σκοπός : είναι ο επόπτης να καταστεί ικανός στη διαχείριση της ασφάλειας της δεξαμενής/πισίνας και των λουομένων καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της. Με τις ειδικές και απαιτούμενες γνώσεις που θα αποκτήσει, θα μπορεί να απασχολείται ορθά με τους λουόμενους, έχοντας αρμοδιότητα να επιβάλει τους κανόνες ασφαλείας, υγιεινής και καλής συμπεριφοράς. Ακόμα, με την κατάλληλη εκπαίδευση στις μεθόδους τεχνητής αναπνοής και μέτρων ανάνηψης θα μπορεί να εξασφαλίσει την παροχής βοήθειας και διάσωσης των λουομένων-κολυμβητών.

Διαβάστε Περισσότερα..

Σεμινάριο αρτοποιίας και snack από καταξιωμένους Γερμανούς Master Bakers.

Τo ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου με την υποστήριξη της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, συνεχίζουν την επιτυχημένη διοργάνωση σεμιναρίων με θέμα την Γερμανική και Ευρωπαϊκή Αρτοποιία. Το σεμινάριο θα δοθεί από καταξιωμένους Γερμανούς Master Bakers στην ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα αρτοποιίας της σχολής μας.

Μέχρι σήμερα, στα σεμινάρια έχουν συμμετάσχει και έχουν εκπαιδευτεί αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες απο αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία όλης της Κρήτης όπως τα παρακάτω (αναφέρονται αλφαβητικά):

 • COSTIS PATISSERIE BOULANGERIE
 • CRETAN BAKER - ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΜΟ
 • FRESH SNACK
 • ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΤΑΚΗΣ
 • ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΑΡΑΘΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ
 • ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΝΕΡΗΣ
 • ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ  - ΚΡΑΣΑΝΑΚΗ ΣΕΒΑΣΤΗ
 • ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΟΥΜΑΚΗΣ
 • ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ "Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗ"
 • ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ DAILY
 • ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
 • ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ ΠΡΙΝΑΡΗ - ΠΡΙΝΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 • ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΙΚΝΑΚΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ
 • Ο ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ
 • Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΔΑΛΗ
 • Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΦΑΚΙΩΛΗ, ΦΑΚΙΩΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
 • ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ Α.Ε.
 • ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΚΗ
 • ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΡΗ - ΥΙΟΙ ΝΙΚΟΥ ΒΕΝΕΡΗ
 • ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ Θ. κ Ι. ΚΛΑΠΑΚΗΣ
 • ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ

Αυτή τη φορά θα δοθούν 2 σεμινάρια με τις εξής θεματολογίες:

 1. Γερμανικά ψωμιά από καταξιωμένους Γερμανούς master bakers - 18/11 έως 20/11
 2. Γλυκά και αλμυρά σνακ αρτοποιείου από καταξιωμένους Γερμανούς master bakers - 21/11 έως 23/11

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις επιλέξτε το σεμινάριο(α) που θέλετε να παρακολουθήσετε:

 

Γλυκά και αλμυρά σνακ αρτοποιείου από καταξιωμένους Γερμανούς master bakers

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις των αρτοποιών, τις συνταγές και τις βιτρίνες των αρτοποιείων / ζαχαροπλαστείων με ποικιλία προϊόντων ευρείας αποδοχής και κατανάλωσης και υψηλής κερδοφορίας. Μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή των εκπαιδευομένων στις διαδικασίες προετοιμασίας και εκτέλεσης των συνταγών, θα γίνουν κατανοητές οι παραδοσιακές αλλά και οι σύγχρονες τεχνικές αρτοποίησης, ενώ παράλληλα θα γίνεται και θεωρητική κατάρτιση.

Απευθύνεται:
Σε αρτοποιούς, αρτεργάτες, σεφ και λοιπούς επαγγελματίες των κλάδων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και επισιτισμού.

Ενότητες:

 1. 1η μέρα : Γλυκά σνακ αρτοποιείου
 2. 2η μέρα : Αλμυρά σνακ αρτοποιείου
 3. 3η μέρα : Cookies και άλλα μπισκότα

Συνολική διάρκεια: 18 διδακτικές ώρες (3x6 διδακτικές ώρες)

Ημέρες: Πέμπτη 21 έως και Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, 13.00-18.00

Εισηγητές:

 • Ο κος Tobias Pfaff (Master Baker) εργάζεται στον τομέα της αρτοποιίας από το 2005 ενώ σπούδασε και ζαχαροπλαστική στην Ιταλία. Το 2009 έλαβε τον τίτλο του Master Baker και έκτοτε διδάσκει την τέχνη της αρτοποιίας στην σχολή αρτοποιίας της Στουτγκάρδης στην οποία από το 2018 είναι πλέον ο διευθυντής. Ταυτόχρονα, κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και πραγματοποιεί ποιοτικούς ελέγχους για το Ινστιτούτο Γερμανικού Ψωμιού.
 • Ο κος Διαμαντής Παπαπαναγής (Τεχνολόγος Τροφίμων, Dpl Quality Systems Manager) ασχολείται με την τεχνολογία των τροφίμων για πάνω από 30 χρόνια. Κατέχει 22 χρόνια εξειδίκευση στα άλευρα, με 18ετή εμπειρία στην εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη B2B. Είναι υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης νέων και καινοτόμων προϊόντων στη βιομηχανία «Κυλινδρόμυλοι Κρήτης Α.Ε.», αρμόδιος για την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση B2B σε Ελλάδα και Ευρώπη, αρθρογράφος σε κλαδικά και επιστημονικά περιοδικά, καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων σε ΙΙΕΚ και επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης στον ΕΦΕΤ ως εκπαιδευτής και αξιολογητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια επαγγελματιών στο χώρο των τροφίμων, καθώς και στον τομέα των επιθεωρήσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004» και στη βιομηχανία τροφίμων.
 • Ο κος Αντώνης Αλεξανδρίδης είναι Τεχνολόγος Τροφίμων, ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9),

τηλ: 2810302730

φαξ: 2810227189

email: info@katartisi.gr

από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ.

→ Ηλεκτρονικές αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Προστασία Κύριας Κατοικίας και Ρύθμιση Οφειλών.

 

Ενημερωθείτε για τη ρύθμιση οφειλών φυσικών προσώπων από στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, με την συνεισφορά του δημοσίου από 20% έως 50% στην μηνιαία δόση και την προστασία της κύριας κατοικίας από αναγκαστική ρευστοποίηση (Ν. 4605/2019).

Διαβάστε Περισσότερα..

Subcategories

Αναβάλλονται όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες από σήμερα 11/03/2020 μέχρι και τις 10/04/2020.

Παρακαλούνται οι εκάστοτε ενδιαφερόμενοι σχετικά με τα προγράμματά μας, να αποφεύγουν να προσέρχονται στο χώρο της γραμματείας και αντί αυτού να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα, emails και λογαριασμούς social media προκειμένου να επικοινωνήσουν με τη σχολή μας.

Τηλ: 2810302730, 2810244730

Email: info@katartisi.gr

Facebook: Κεκ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Η παραπάνω πρωτοβουλία ελήφθηκε με υπευθυνότητα απέναντι στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. σχετικά με την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Τρόποι Πληρωμής

Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα

Ανακοινώσεις

 • Μένουμε Σπίτι και Μαθαίνουμε Σπίτι +

  Σύντομα θα μπορείτε να παρακολουθείτε τα δημοφιλή σεμινάριά μας από απόσταση. Στις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με σεβασμό στην ποιοτική Περισσότερα..
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33
 • 34
 • 35
 • 36
 • 37
 • 38
 • 39
 • 40
 • 41
 • 42
 • 43
 • 44
 • 45
 • 46
 • 47

Σε ενδιαφέρει!

 

parking aerodromio irakleiou

 

enikoiasi aithousas didaskalias 4 3 small

 

 

koino mitroo kek elmepa

 

Πολιτική Cookies