Απευθύνεται σε σε επαγγελματίες και μη του επισιτιστικού κλάδου και  σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις για τον Οίνο, την εμφιάλωση και τον συνδυασμό του με το φαγητό.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον Οίνο.  Πόσο σημαντική είναι η καλλιέργεια του σταφυλιού, η οινοποίηση, η εμφιάλωση καθώς και η διαδρομή του, ώσπου το τελικό προϊόν να φτάσει στο ποτήρι του καταναλωτή. Επίσης θα μπορούμε να αξιολογήσουμε και να σχολιάσουμε τεκμηριωμένα ένα καλό τελικό προϊόν όπου ονομάζεται Κρασί. Μετά από την απόκτηση της συγκεκριμένης εμπειρίας θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε μια βασική γευσιγνωσία κρασιού. Συνεχίζοντας θα υπάρξουν οι γνώσεις, για το πως μπορεί να συνδυαστεί το κρασί με το φαγητό, καθώς και το πως ένα κρασί ακολουθει και αναδεικνύει με ένα μοναδικό τρόπο τις γεύσεις του φαγητού. Με όλα τα παραπάνω θα γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του οίνου σαν ποτό και θα μπορεί να αναγνωρίζει τις ανάγκες των πελατών ώστε να κάνει αποτελεσματικές πωλήσεις. Θα μπορεί να συνδυάσει τα γευστικά χαρακτηριστικά, όπου θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το φαγητό σε συνδυασμό με το κρασί για επαγγελματικούς ή μη λόγους. Τέλος θα αποκτήσει δεξιότητες σχετικά με το σωστό άνοιγμα του οίνου, την αποφυγή σπασίματος του φελλού και θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει πότε ένας οίνος είναι ακατάλληλος.

 

Ενότητες:

 • Προέλευση φυτού & ονοματολογία
 • Τι είναι Οίνος;
 • Βασικοί τύποι οίνου
 • Μέθοδοι οινοποίησης σε αφρώδη, λευκών, ροζέ & ερυθρών Οίνων
 • Κατηγοριοποίηση Οίνων
 • Terroir
 • Μεγάλοι σταθμοί στην ιστορία
 • Ελληνικές & Διεθνης ποικιλιες
 • Γευσιγνωσία θεωρητικο & πρακτικο κομματι
 • Food and wine pairing θεωρητικο & πρακτικο κομματι

Το κοστος ειναι 120€·          

Το σεμινάριο διαρκεί 12 διδακτικες ώρες.

Έναρξη 23/11/24 και 24/11/24  09:00-14:00

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

 Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Ικάρου & Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός, τηλέφωνο 2810-302600,info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 14:00μ.μ.

Ο Καρακωνσταντάκης Δημήτριος είναι πτυχιούχος του Οργανισμού τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, κάτοχος WSET LEVEL 1,2 AWARD IN WINES QCF & Certificate Μοdern Sommelier και έχει πιστοποίηση στις αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Έχει μεγάλη επαγγελματική αλλά και εκπαιδευτική εμπειρία και εργάζεται ως Operation Manager στο AMIRANDES GRECOTEL BOUTIQUE RESORT τα τελευταία χρόνια καθώς και ως εκπαιδευτής σε διάφορα Ι.Ι.Ε.Κ.

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

 • Πως μπορώ να πληρώσω για τα σεμινάρια; +

  Οι πληρωμές Μπορούν να πραγματοποιηθούν με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους :

  1. Online μέσα από την σελίδα του σεμιναρίου, όπου θα βρείτε το σχετικό κουμπί πληρωμής στο τέλος της περιγραφής κάθε σεμιναρίου.
  2. Με κατάθεση στον λογαριασμό του ΚΕΚ στις παρακάτω τράπεζες με στοιχεία:
   ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: GR6708700970000000011000433
   EUROBANK: GR6002601340000080201393247
  3. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας των Τεχνικών Σχολών με μετρητά στην οδό Ικάρου & Αρχιμήδους 1 στην Αλικαρνασσό.
  4. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας των Τεχνικών Σχολών με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα στην οδό Ικάρου & Αρχιμήδους 1 στην Αλικαρνασσό.
 • Πότε πρέπει να πληρώσω για το σεμινάριο; +

  Η πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής στο σεμινάριο πρέπει να γίνει το αργότερο 4 μέρες πριν την έναρξη του. Σε κάθε περίπτωση η διασφάλιση της συμμετοχής δεν κατοχυρώνεται από την απλή εγγραφή αλλά με την πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής –διδάκτρου-.
 • Πως μπορώ να ενημερώνομαι για σεμινάρια; +

 • Είμαι εισηγητής πως μπορώ να κάνω αίτηση για συνεργασία με την σχολή σας; +

  Αν είστε εισηγητής μπορείτε να πατήσετε εδώ και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συνεργασία.
 • Που διεξάγονται τα Σεμινάρια; +

  Οι αίθουσες υλοποίησης των Σεμιναρίων, όπως και η γραμματεία, βρίσκονται στην Νέα Αλικαρνασσό, Ικάρου & Αρχιμήδους 1.
 • Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνω πιστοποίηση; +

  Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνετε βεβαίωση παρακολούθησης.
 • Ενδιαφέρομαι για ένα Σεμινάριο αλλά οι ημερομηνίες έχουν οριστεί με τον όρο "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα". Τι σημαίνει αυτό; +

  Τα "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα" είναι σεμινάρια τα οποία επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Η ημερομηνία διεξαγωγής και έναρξης ανακοινώνεται συνήθως 2 μήνες πριν την έναρξή. Αν θέλετε να ενημερώνεστε αμέσως μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής μπορείτε να συμπληρώσετε την online αίτηση που υπάρχει αναρτημένη ώστε να σας καλέσουν από την γραμματεία για να σας ενημερώσουν μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής.
 • 1

Τρόποι Πληρωμής

Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα

Σπούδασε στο Ι.Ε.Κ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΞΗΡΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

ksira domisi aponomi 2

Πρακτικά Σεμινάρια Ξηράς Δόμησης - Γυψοσανίδας

 

 

Απονομή των πρώτων πιστοποιητικών στους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης

 

 

Σε ενδιαφέρει!

 

parking aerodromio irakleiou

 

enikoiasi aithousas didaskalias 4 3 small

 

 

 δευτερεύουσα επικεφαλίδα 

70 χρόνια προσφοράς στην Επαγγελματική Εκπαίδευση - Δείτε το Βίντεο

 

 

Πολιτική Cookies