Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων F&B managers, Bartenter, Barista, ποτοποιούς, ιδιοκτήτες και προσωπικό καταστημάτων και ξενοδοχείων που πωλούν αλκοολούχα ποτά, καθώς και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις τόσο για το Κρητικό Απόσταγμα και πως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα Κοκτέιλ αλλά και για την δημιουργία cocktail και χρήση εξοπλισμού του μπαρ. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε την Τσικουδιά Κρήτης από την παραγωγή μέχρι, την κατανάλωση και την κατασκευή Κοκτέιλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικό αλλά και πρακτικό μέρος στην κατασκευή των Κοκτέιλ. Οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν το Κρητικό Απόσταγμα και θα αποκτήσουν γνώσεις για την ανάδειξή του καθώς και την ενσωμάτωση του στα Cocktail. Το πρόγραμμα καλύπτει επίσης την προσαρμογή του καταλόγου σε χώρους εστίασης, προσφέροντας στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα αποτελεσματικότερης προώθησης ή πώλησης της Τσικουδιάς και των Cocktail.
1. Τσικουδιά Κρήτης από την απόσταξη στην κατανάλωση.
- Ιστορία,
- Νομοθεσία
- Αποθήκευση
- Παραγωγή
- Κατηγορίες Ποτών
- Τρόποι προώθησης
2. Βασικές Γνώσεις ενός Μπαρ
3. Βασικές Γνώσεις σε Τεχνική Ανάμιξης
4. Πρακτική εξάσκηση σε Τεχνική Ανάμιξης
5. Ανάμιξη Cocktail και παρουσίαση
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι: 10 διδακτικές ώρες
Ημερομηνίες υλοποίησης: Τετάρτη 17/04/24 18:00-21:15, Δευτέρα 22/04/24 18:00-20:30 και Τετάρτη 24/04/24 18:00-20:30
Κόστος 120€* ανά συμμετοχή.
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, AMEA, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Εισηγητές:
Ο Γιώργος Νικηφόρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Απέκτησε πτυχίο Διοίκησης και Οικονομίας στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.. Κατά την περίοδο 2006 – 2015 ήταν ιδιοκτήτης σε Συμβουλευτικό - Φοροτεχνικό γραφείο. Το 2015 ίδρυσε το ByRaki flavor με στόχο την αναβάθμιση και την αναγνώριση του Κρητικού Αποστάγματος. Το 2016 πήρε Πιστοποίηση Καινοτομίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Από το πρώτο έτος της λειτουργίας της επιχείρησής του ασχολείται με τις εξαγωγές. Το 2017 διοργάνωσε την πρώτη Ημερίδα για την Τσικουδιά Κρήτης στην Ελλάδα με θέμα «Η Τσικουδιά … από τη Παραγωγή, στην Γαστρονομία και τα Cocktail». Ακολούθησαν σεμινάρια και ενημερώσεις για το Κρητικό Απόσταγμα αλλά και για την επιχειρηματικότητα. Ανήκει στα Δίκτυα Μεντόρων Wise Greece, 100 Mentors και The Tipping Point.
Ο Μάριος Γιαλιτάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι Απόφοιτος της Σχολής Τεχνολόγων Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το 2017. Από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα της εστίασης ως Bartender, Barista καθώς και ως Operation Manager. Απο το 2010 μέχρι σήμερα είναι ιδιοκτήτης ασφαλιστικού - Συμβουλευτικού Γραφείου, αλλά και Co-founder του #Tipsymixers από το 2021 που εξειδικεύεται στα Cocktails και στο Catering Cocktail Bar.