Απευθύνεται σε:
• Λάτρεις της ζαχαροπλαστικής που θέλουν να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους αναβάθμιση ξενοδοχειακού μπουφέ.
• Επαγγελματίες του χώρου που αναζητούν νέες ιδέες για το μενού τους.
• Μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής που θέλουν να αποκτήσουν ένα επιπλέον εφόδιο.
• Οποιονδήποτε θέλει να εξερευνήσει νέες γεύσεις και τεχνικές με καθοδήγηση από ειδικούς.
Ανακαλύψτε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής με ένα μοναδικό διήμερο σεμινάριο που συνδυάζει παράδοση, δημιουργικότητα και σύγχρονες τεχνικές. Στο σεμινάριο «Κέικ και Γλυκά Ταψιού», θα εμβαθύνετε στις μυστικές συνταγές αγαπημένων γλυκών, εμπλουτισμένες με ιδιαίτερα υλικά και ξεχωριστές τεχνικές.
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να φτιάχνουν:
• Μια αρωματική καρυδόπιτα με κρασί Μαδέρα.
• Ένα αφράτο ραβανί με βελούδινη κρέμα μαχλεπί από βουβαλίσιο γάλα .
• Μια λαχταριστή vegan μηλόπιτα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις παραδοσιακές.
• Κέικ με γλυκιά κολοκύθα και κρέμα τυρί που παντρεύει γεύσεις του φθινοπώρου.
• Ένα κέικ δαμάσκηνο γεμάτο ζεστασιά και αρώματα.
• Κέικ χαρούπι με πορτοκάλι, για όσους αναζητούν μια υγιεινή αλλά εξίσου νόστιμη επιλογή.
Στο τέλος του σεμιναρίου, κάθε συμμετέχων θα λάβει πλήρες συνταγολόγιο και αναλυτικό κοστολόγιο για κάθε δημιουργία, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τις γνώσεις στην πράξη, είτε για προσωπική απόλαυση είτε για επαγγελματική χρήση.
Ημέρα 1η:
• Παρασκευή καρυδόπιτας με κρασί Μαδέρα και ραβανί με κρέμα μαχλεπί θα ψήσουμε μήλα καραμελωμένα.
• Εισαγωγή στις βασικές τεχνικές για τέλεια υφή και γεύση.
Ημέρα 2η:
• Παρασκευή vegan μηλόπιτας, κέικ με γλυκιά κολοκύθα και κρέμα τυρί, κέικ δαμάσκηνο και κέικ χαρούπι με πορτοκάλι.
• Τεχνικές παρουσίασης και διακόσμησης για εντυπωσιακά αποτελέσματα.
2 ημέρες 12 διδακτικές ώρες σύνολο
Ημερομηνίες υλοποίησης
:
Σάββατο 15/03 17:00-22:00
Κυριακή 16/03 17:00-22:00
Τιμή σεμιναρίου 350€* ανά συμμετοχή.
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Ο Κώστας Κουμάκης, γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης το 1973, είναι ένας διακεκριμένος ζαχαροπλάστης και αρτοποιός με πολυετή εμπειρία. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1985 και το 2003 ίδρυσε το πρώτο του ζαχαροπλαστείο, το οποίο σήμερα είναι ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο 650 τ.μ.
Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, μεταξύ αυτών το χρυσό βραβείο ΑΡΤΟΖΑ και πέντε χρυσά σε Μεσογειακούς διαγωνισμούς. Το 2022 ίδρυσε το Ιστορικό Μουσείο Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, το μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη.
Έχει εκπαιδευτεί σε κορυφαία εργοστάσια σοκολάτας (VALRHONA, SELMI, BELGOLATE και παραδίδει σεμινάρια σε σχολές και εκθέσεις, καλύπτοντας θέματα όπως ελληνική ζαχαροπλαστική, κοστολόγηση και επιχειρηματικότητα. Σήμερα, είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής στις τεχνικές σχολές του Επιμελητηρίου, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των νέων επαγγελματιών.