Απευθύνεται σε :
• Επαγγελματίες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και για αναβάθμιση ξενοδοχειακού μπουφέ .
• Ερασιτέχνες μάγειρες που αγαπούν την κουζίνα και θέλουν να δοκιμάσουν νέες τεχνικές.
• Μαθητές σχολών μαγειρικής που επιθυμούν πρακτική εξάσκηση σε ευέλικτες ζύμες και γεμίσεις.
• Λάτρεις της πίτας που αναζητούν δημιουργικές ιδέες για το οικογενειακό ή επαγγελματικό τραπέζι.
Απογειώστε τις ικανότητές σας στη δημιουργία πίτας και ζύμης με αυτό το μοναδικό διήμερο σεμινάριο, σχεδιασμένο για να αναδείξει τις πιο γευστικές και πρακτικές συνταγές.
Με τη βοήθεια εξειδικευμένου εισηγητή, θα ανακαλύψετε τις τεχνικές που κρύβονται πίσω από τις αφράτες ζύμες και τις ευφάνταστες γεμίσεις.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα εμβαθύνετε σε συνταγές που καλύπτουν όλες τις ανάγκες:
1. Τεμπέλικη ζύμη: Μια ευέλικτη βάση για πολλές εφαρμογές.
2. Πίτα σε ταψί: Με ζύμη τεμπέλικη και αρωματική γέμιση κοτόπουλου αλά κρεμ.
3. Ατομική πίτα: Γεμισμένη με λιωμένο κασέρι για λαχταριστή απόλαυση.
4. Ζύμη κουρού: Εξαιρετική για soft και αλμυρές πίτες.
5. Πίτα κουρού: Με απαλή γέμιση κρέμας τυριού που λιώνει στο στόμα.
6. Ντόνατς: Με αφράτη ζύμη, ιδανικά για γλυκές και αλμυρές δημιουργίες.
7. Γλάσο βανίλιας και σοκολάτας: Για να δώσετε ξεχωριστή πινελιά στα ντόνατς σας.
8. Πιροσκί: Φτιαγμένα με αλμυρή ζύμη ντόνατς, για εναλλακτικές αλμυρές προτάσεις.
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, κάθε συμμετέχων θα λάβει αναλυτικό συνταγολόγιο και κοστολόγιο για να εφαρμόσει άμεσα τις γνώσεις του στην καθημερινότητα ή σε επαγγελματικό επίπεδο.
• Ημέρα 1η:
• Εισαγωγή στη ζύμη τεμπέλικη και παρασκευή πίτας ταψιού και ατομικής πίτας.
• Βασικές τεχνικές για επιτυχία σε κάθε γέμιση.
• Ημέρα 2η:
• Εστίαση στη ζύμη κουρού, τα ντόνατς, τα γλάσα και τα πιροσκί.
• Διακόσμηση και παρουσίαση τελικών προϊόντων.
2 ημέρες 12 διδακτικές ώρες σύνολο
Ημερομηνίες υλοποίησης:
Σάββατο 22/03 17:00-22:00
Κυριακή 23/03 17:00-22:00
350€ ανά συμμετοχή*
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Ο Κώστας Κουμάκης, γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης το 1973, είναι ένας διακεκριμένος ζαχαροπλάστης και αρτοποιός με πολυετή εμπειρία. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1985 και το 2003 ίδρυσε το πρώτο του ζαχαροπλαστείο, το οποίο σήμερα είναι ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο 650 τ.μ.
Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, μεταξύ αυτών το χρυσό βραβείο ΑΡΤΟΖΑ και τέσσερα χρυσά σε Μεσογειακούς διαγωνισμούς. Το 2022 ίδρυσε το Ιστορικό Μουσείο Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, το μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη.
Έχει εκπαιδευτεί σε κορυφαία εργοστάσια σοκολάτας (VALRHONA, SELMI, Belgolate) και παραδίδει σεμινάρια σε σχολές και εκθέσεις, καλύπτοντας θέματα όπως ελληνική ζαχαροπλαστική, κοστολόγηση και επιχειρηματικότητα. Σήμερα, είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής στις τεχνικές σχολές του Επιμελητηρίου, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των νέων επαγγελματιών.