Απευθύνεται σε :
• Επαγγελματίες ζαχαροπλάστες που θέλουν να ανανεώσουν το ρεπερτόριό τους και αναβάθμιση ξενοδοχειακού μπουφέ .
• Ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες που αγαπούν τη δημιουργία γλυκών.
• Μαθητές σχολών ζαχαροπλαστικής που επιθυμούν να εξελίξουν τις τεχνικές τους.
• Λάτρεις της ζαχαροπλαστικής που αναζητούν νέες ιδέες και γεύσεις.
Ανακαλύψτε τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής με βάση το αλεύρι σε ένα διήμερο γεμάτο δημιουργία, γεύσεις και καινοτομία.
Στο σεμινάριο «Ζαχαροπλαστική Άλευρου», θα μάθετε πώς να φτιάχνετε αγαπημένα γλυκά, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό με σύγχρονα υλικά και προσεγγίσεις.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα παρακολουθήσετε τη δημιουργία:
1. Μπάρες χαρούπι: Μια υγιεινή επιλογή με πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά.
2. Μπάρες αμυγδάλου με ζάχαρη καρύδας: Ιδανικές για όσους αναζητούν εναλλακτικά γλυκαντικά.
3. Soft cookies: Αφράτα μπισκότα που λιώνουν στο στόμα.
4. Μπισκότα ολικής άλεσης με μέλι και δημητριακά: Νόστιμα και ελαφριά, τραγανά και υγιεινά.
5. Μοσχοκούλουρα Κρήτης vegan: Άρωμα παράδοσης με σύγχρονη vegan προσέγγιση.
6. Βάφλες Βελγίου: Τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, ένα κλασικό Βελγικό γλυκό.
7. Μηλόπιτα μπριός με φρέσκα καραμελωμένα μήλα: Ένας γλυκός συνδυασμός αφράτης ζύμης και καραμελωμένων μήλων.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναλυτικό συνταγολόγιο και κοστολόγιο με φωτογραφία για κάθε συνταγή, ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα τις γνώσεις τους, είτε για προσωπική χρήση είτε για επαγγελματικές εφαρμογές.
Ημέρα 1η:
•Παρασκευή μπαρών χαρουπιού, μπαρών αμυγδάλου με ζάχαρη καρύδας και soft cookies και μοσχοκούλουρα vegan!
• Εισαγωγή στις βασικές τεχνικές για τέλεια υφή και ισορροπημένη γεύση.
Ημέρα 2η:
• Δημιουργία μπισκότων ολικής άλεσης με μέλι και δημητριακά, βάφλας Βελγίου και μηλόπιτας μπριός.
• Τεχνικές παρουσίασης και διακόσμησης για επαγγελματικό αποτέλεσμα.
400€ ανά συμμετοχή*
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
2 ημέρες 12 διδακτικές ώρες σύνολο
Ημερομηνίες υλοποίησης:
Σάββατο 29/03 17:00-22:00
Κυριακή 30/03 17:00-22:00
Ο Κώστας Κουμάκης, γεννημένος στο Ηράκλειο Κρήτης το 1973, είναι ένας διακεκριμένος ζαχαροπλάστης και αρτοποιός με πολυετή εμπειρία. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1985 και το 2003 ίδρυσε το πρώτο του ζαχαροπλαστείο, το οποίο σήμερα είναι ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο 650 τ.μ.
Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, μεταξύ αυτών το χρυσό βραβείο ΑΡΤΟΖΑ και πέντε χρυσά βραβεία σε Μεσογειακούς διαγωνισμούς. Το 2022 ίδρυσε το Ιστορικό Μουσείο Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, το μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη.
Έχει εκπαιδευτεί σε κορυφαία εργοστάσια σοκολάτας (VALRHONA, SELMI, BELGOLATE και παραδίδει σεμινάρια σε σχολές και εκθέσεις, καλύπτοντας θέματα όπως ελληνική ζαχαροπλαστική, κοστολόγηση και επιχειρηματικότητα. Σήμερα, είναι καθηγητής ζαχαροπλαστικής στις τεχνικές σχολές του Επιμελητηρίου, συμβάλλοντας στην εκπαίδευση των νέων επαγγελματιών.