Ανακαλύψτε την τέχνη και τη μαγεία του ψησίματος μέσα από ένα μοναδικό διήμερο σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες και λάτρεις της γαστρονομίας. Εμβαθύνετε στις παραδοσιακές τεχνικές του Κρητικού αντικριστού, μαθαίνοντας πώς να ψήνετε τέλεια αρνί, γουρουνόπουλο και ψάρι, ενώ εξερευνείτε τις σύγχρονες μεθόδους ψησίματος σε κάρβουνο και υγραέριο.
Θα μάθετε βήμα προς βήμα τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές για μαρινάρισμα, ψήσιμο και σερβίρισμα που αναδεικνύουν τη γεύση και τη φιλοσοφία πίσω από το ψημένο φαγητό.
Αξιοποιήστε αυτό το σεμινάριο ως μια ευκαιρία να τελειοποιήσετε τις γνώσεις σας, να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας και να εντυπωσιάσετε τους πελάτες ή τους καλεσμένους σας με αψεγάδιαστα αποτελέσματα!
Απευθύνεται σε:
- · Επαγγελματίες μάγειρες που επιθυμούν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.
- · Ιδιοκτήτες και προσωπικό εστιατορίων ή ταβερνών.
- · Ερασιτέχνες που αγαπούν τη μαγειρική και θέλουν να μάθουν τεχνικές ψησίματος υψηλού επιπέδου.
Ενότητες:
Ημέρα 1: Το Αντικριστό Ψήσιμο (5 ώρες)
- · Ιστορία και φιλοσοφία του αντικριστού.
- · Εξοπλισμός και σωστή προετοιμασία της θράκας.
- · Τεχνικές κοπής και προετοιμασίας κρεάτων (αρνί, γουρουνόπουλο, ψάρι).
- · Αντικριστό ψήσιμο: Τοποθέτηση, χρόνοι και έλεγχος θερμοκρασίας.
- · Σερβίρισμα και αναδείξεις παραδοσιακών γεύσεων.
Ημέρα 2: Ψήσιμο σε φωτιά (5 ώρες)
- · Εξοπλισμός και ρυθμίσεις.
- · Τεχνικές μαριναρίσματος: Αναδείξτε τη γεύση του κρέατος και του ψαριού.
- · Ψήσιμο κρέατος και ψαριού σε σχάρα: Χρόνοι, ανατροπές και τέλειο αποτέλεσμα.
- · Τεχνικές σερβιρίσματος
Χρόνος διεξαγωγής: 10 διδακτικές ώρες
Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός
Το κόστος του προγράμματος είναι 140€ ανά συμμετοχή.
* παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, επιχειρήσεις, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.
Εισηγητές:
Ο Μάριος Κυρλάκης είναι ένας χαρισματικός εκπαιδευτής με βαθιά γνώση της γαστρονομικής τέχνης, συνδυάζει αριστοτεχνικά την πλούσια εμπειρία του ως executive chef στο ρεστοράν Πετούσης και στο ξενοδοχείο Petousis Hotel and suits, με το πάθος του για τη μετάδοση γνώσης. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εστίασης, σε ξενοδοχεία όπως το sendido Amounda Bay, Castello boutique, blue sea Stalis. Ο Μάριος έχει αναπτύξει μια μοναδική προσέγγιση στη διδασκαλία, ενσωματώνοντας παραδοσιακές κρητικές τεχνικές με σύγχρονες μεθόδους μαγειρικής. Η ικανότητά του να μεταδίδει πολύπλοκες τεχνικές με απλότητα και σαφήνεια, σε συνδυασμό με την εξειδίκευσή του στο αντικριστό ψήσιμο και τις σύγχρονες μεθόδους ψησταριάς, τον καθιστούν έναν εξαιρετικό μέντορα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες. Η διδασκαλία του δεν περιορίζεται μόνο στην τεχνική κατάρτιση, αλλά εμπνέει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν βαθύτερα τη φιλοσοφία και την τέχνη του ψησίματος, δημιουργώντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομική καινοτομία.
O Αντώνης Καραολάνης είναι ένας καταξιωμένος executive chef με βαθιά γνώση και αγάπη για τη γαστρονομία, συνδυάζοντας την πολυετή εμπειρία του με την αφοσίωση στη διδασκαλία. Απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΣΤΕ), ΙΕΚ και της Σχολής Κρεοπωλών, διαθέτει στέρεες βάσεις τόσο στη μαγειρική τέχνη όσο και στην εξειδίκευση του κρέατος, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη γαστρονομία. Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας ως executive chef και 10 χρόνια πορείας ως εισηγητής, έχει καθιερωθεί ως πρότυπο επαγγελματία και εκπαιδευτή. Η διδακτική του μεθοδολογία συνδυάζει την ακρίβεια και την τεχνική αρτιότητα με την έμπνευση και την αγάπη για την παράδοση. Ειδικεύεται στην προετοιμασία και διαχείριση κρεάτων, αναδεικνύοντας τόσο τις κλασικές όσο και τις σύγχρονες τεχνικές ψησίματος και παρουσίασης.