Ανακαλύψτε την τέχνη της αξιοποίησης του ψαριού στο σύνολό του, εφαρμόζοντας σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές μαγειρικής. Το σεμινάριο "From Nose to Tail" επικεντρώνεται στη βιώσιμη διαχείριση των πρώτων υλών, δημιουργώντας ξεχωριστά πιάτα με μηδενική σπατάλη τροφίμων (Zero Waste Food).
Απευθύνεται σε:
• Επαγγελματίες μάγειρες που επιθυμούν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.
• Ιδιοκτήτες και προσωπικό εστιατορίων ή ταβερνών που θέλουν να προσφέρουν καινοτόμα πιάτα.
• Ερασιτέχνες που αγαπούν τη μαγειρική και θέλουν να μάθουν τεχνικές ψησίματος υψηλού επιπέδου.
Ενότητες:
- Τεχνικές και δημιουργία πιάτων με βασικό συστατικό το ψάρι (Zero Waste Food)
• Διαχείριση πρώτης ύλης: Επιλογή, συντήρηση και ορθές πρακτικές επεξεργασίας ψαριού.
• Σεβίτσε: Φρεσκάδα και ισορροπία στις γεύσεις
• Καρπάτσιο: Πώς να αναδείξετε την υφή και τη γεύση του ωμού ψαριού.
• Κροκέτες ψαριού αλλιώς: Δημιουργικές παραλλαγές και τεχνικές για πεντανόστιμα ορεκτικά.
• Φρικασε: Μία ανατρεπτική εκδοχή με βάση τα θαλασσινά.
• Και το γλυκό μας: Τηγανητό ρυζόγαλο, μία πρωτότυπη προσέγγιση σε ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αποκομίσουν 2 έξτρα πρωτότυπες συνταγές δώρο!!!
Χρόνος διεξαγωγής: 4 διδακτικές ώρες,
Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός
Το κόστος του προγράμματος είναι 90€ ανά συμμετοχή.
* παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, επιχειρήσεις, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.
Εισηγητές: Ο Αλέξανδρος Βρυθιάς είναι καταξιωμένος σεφ με πολυετή εμπειρία στη γαστρονομία των θαλασσινών, ειδικός στις σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής και την αξιοποίηση πρώτων υλών χωρίς σπατάλη.