Το Κ.Ε.Κ. Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Εισαγωγή στην ανάπτυξη Android εφαρμογών” Έμπειροι εισηγητές θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και θα παρουσιάσουν στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος θέλει να αναπτύξει τη δική του Android εφαρμογή.

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στον προγραμματισμό για Android με χρήση της Java. Επίσης σε όσους θέλουν να εξοικιωθούν με τα νεα εργαλεία ανάπτυξης και σύγχρονες τεχνικές.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την γλώσσα προγραμματισμού Java και να κατασκευάζουν τις δικές τους Android εφαρμογές χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές αναπτυξης. πληροφορίες: www.androidseminar.com

Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο σεμινάριο.

Μέρος Α - Java Programming - προπαρασκευαστικό για το Android Development (15 ωρών)
Θεματικές ενότητες :

 • Γνωριμία Eclipse και NetBeans
 • Βασικά στοιχεία προγραμματισμού
 • Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός 1-3
 • Γραφικό περιβάλλον

Μέρος Β - Android Development (15 ωρών)
Θεματικές ενότητες :

 • Γνωριμία με το Android Studio
  Γνωριμία με Android SDK και Android Development Tools
  Ανατομία και κύκλος ζωης εφαρμογών Android
  Γραφικό περιβάλλον εφαρμογών Android
  Intents και Activity
  Broadcast Receivers
  Εικόνα, ήχος
  Μενου εφαρμογών
  Content Providers
  Sensors
  Fragments
  Γνωριμία με τα Services
  Γνωριμία με τα Widgets
  Δημοσίευση εφαρμογών Android στο Market

Για τις ανάγκες του σεμιναρίου και της δική σας ενεργής συμμετοχής θα πρέπει να έχετε μαζί σας το δικό σας προσωπικό υπολογιστή.

Το πρώτο μέρος του σεμιναρίου αφορά ένα «crash course» σε Java. Τα βασικά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν είναι το Eclipse και το Netbeans καθώς φυσικά και το JRE (Java Runtime Environment)

Τα βασικά εργαλεία για το δεύτερο σκέλος του σεμιναρίου που αφορά τον προγραμματισμό σε android είναι το Android Studio και το σύστημα εξομοίωσης Genymotion.

Παλαιότερα laptops και τα περισσότερα tablets δεν ενδείκνυνται για προγραμματισμό σε android καθώς οι προδιαγραφές υλικού είναι πλέον ιδιαίτερα αυξημένες.

Η πιο βαριά και απαιτητική διαδικασία είναι αυτή της εξομοίωσης συσκευών android που είτε παρέχεται από τον emulator manager του Android Studio είτε εναλλακτικά από συστήματα όπως το Genymotion ή Blue Stacks.

Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 
Κόστος σεμιναρίου: 140 ευρώ*

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου
*Οι εκπτώσεις δεν παρέχονται αθροιστικά
*Παρέχεται και η δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Χώρος υλοποίησης: Ίκάρου & Αρχιμήδους 1

Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε στο σεμινάριο.

Παρακάτω παραθέτονται τα minimum requirements  για κάθε εργαλείο και ο υπέρ-σύνδεσμος για να το κατεβάσετε:

Oracle JDK 8 and JRE 8 requirements download
Eclipse IDE for Java Developers requirements download
NetBeans IDE Java Standard Edition requirements download
Android Studio requirements download
Genymotion requirements download

Γενικότερα ένα μηχάνημα με επεξεργαστή Ι3, ssd δίσκο και 4-8 Gb RAM επαρκεί για την λειτουργία του Android Studio.

Εισηγητής:
Ο Νικόλαος Καλλιγιάννης, είναι απόφοιτος του Mητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Manchester με πτυχίο στην Επιστήμη Υπολογιστών με Οικονομικά και Μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιστήμη Υπολογιστών, Μεθοδολογία Αξιολόγησης Περιβαλλόντων Ταχείας Ανάπτυξης Εφαρμογών από το Πανεπιστήμιο του Salford. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην ανάπτυξη εφαρμογών διαχείρισης στόλου και τον προγραμματισμό σε πλατφόρμες smart-phone Microsoft και Android.

Πληροφορίες και αιτήσεις: Στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Κορωναίου 9, 71202 Ηράκλειο Κρήτης - Μαίρη Βενιχάκη venihaki@katartisi.gr , Τηλ.κέντρο: 2810302736 και 2810302730 Fax:2810227189 . e-mail: info@katartisi.gr web: www.katartisi.gr fb:www.facebook.com/KekTechnikesScholes

Πολιτική Cookies