Το πρόγραμμα υλοποιείται με δια ζώσης ή σύγχρονη εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

Απευθύνεται :Σε ενδιαφερόμενους που δεν έχουν γνώσεις διακόσμησης, αλλά επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στον κλάδο της εσωτερικής διακόσμησης, και να βελτιώσουν τις γνώσεις που θα έχουν αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να:
Να μπορούν να διαμορφώσουν το χώρο, συνδυάζοντας σωστά το ύφος με τη λειτουργικότητά του. Να αντιλαμβάνονται και να προσδιορίζουν τις ανάγκες του κάθε χρήστη του χώρου. Να γνωρίζουν τις βασικές αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Να γνωρίζουν την τεχνολογία των υλικών που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν.

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Βασικές γνώσεις για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων
  • Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός-Γραμμικό σχέδιο
  • Δομικό κατασκευαστικό σχέδιο
  • Βασικές αρχές αρχιτεκτονικού σχεδιασμού εσωτερικών χώρων
  • Φωτισμός
  • Διαστάσεις αντικειμένων
  • Τεχνολογία υλικών
  • Θεωρία του χρώματος-Ο ρόλος των χρωμάτων στην διακόσμηση.
  • Αρχές της σύνθεσης και της αρμονίας-  Η σύνθεση στον εσωτερικό χώρο.
  • Τα έργα τέχνης στην διακόσμηση-Κριτήρια επιλογής, φωτισμός, τοποθέτηση στον χώρο.
  • Τα κυριότερα διακοσμητικά στιλ και τα χαρακτηριστικά τους -  μπαρόκ, νεοκλασικό, μοντέρνο, σύγχρονο.
  • Οι νέες τάσεις στην διακόσμηση - Οι νέες χρωματικές παλέτες, φόρμες και υφές.
  • Πρακτική στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων:
   • Διαμόρφωση κατοικίας
   • Δημιουργία χρωματικών moodboards και πίνακες παρουσιάσεων ιδεών -  Διαδικασία, υλικά, τεκμηρίωση, παρουσίαση.

Το κόστος του προγράμματος: είναι 145€ ανά συμμετοχή.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Συνολική Διάρκεια Σεμιναρίου: 28 διδακτικές ώρες. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Το μαθημα του κ. Αποστολάκη θα υλοποιείται μόνο με εξ' αποστάσεως εκπαίδευση , (14/02, 16/02 και 21/02) ενώ της κας Χατζηντεβέ  είναι δια ζώσης.  ( 23/02, 28/02 και 02/030 και ώρες 17.00μμ - 21.15μμ 

Χώρος υλοποίησης: Νέα Αλικαρνασσός, Ικάρου και Αρχιμήδους 1

 

Εισηγητής:
Ο Μάριος Αποστολάκης είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών και Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός και διατηρεί τεχνικό γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης . Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων από το 2010 και έχει διδάξει σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης καθώς και στο Ινστιτούτο της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας προγράμματα διαρκούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης εργαζομένων στο Δημόσιο. Είναι εισηγητής των προγραμμάτων ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

Η Χριστίνα Χατζηντεβέ είναι Πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολή Καλών Τεχνών Ουτρέχτης της Ολλανδίας στην Ζωγραφική (ΒΑ in Visual Arts and Design, Utrecht School of Arts).  Έχει ολοκληρώσει κύκλο σεμιναρίων ''Αrt Therapy'' στην Αθήνα και ''Αrt Management for artists'' στην Ουτρέχτη. Έχει στο ενεργητικό της ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ην.Βασίλειο, ενώ έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε καταλόγους τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα,  είναι Σύμβουλος Διακόσμησης και από το 2017 ασχολείται με την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Επικοινωνία:  Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλ/νο  2810-302730   info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Πολιτική Cookies