Ένα εργαστηριακό σεμινάριο στο οποίο οι συμμετέχοντες -μέσα από την πλατφόρμα Arduino- θα έχουν την δυνατότητα (κυρίως με πρακτικές εφαρμογές) να γνωρίσουν τον χώρο των μικροελεγκτών. Σκοπός είναι να μπορούν να αναπτύξουν εύκολα, γρήγορα και με χαμηλό κόστος σύγχρονες εφαρμογές στο πεδίο του ελέγχου, των μετρήσεων, των αυτοματισμών, της ρομποτικής κ.α

Το Arduino είναι ένας single-board μικροελεκτής, δηλαδή μια απλή μητρική πλακέτα ανοιχτού κώδικα με ενσωματωμένο μικροελεγκτή και εισόδους/εξόδους και η οποία μπορεί να προγραμματιστεί με την γλώσσα Wiring μέσω USB. Είναι ιδανικό για ανθρώπους που δεν έχουν γνώσεις προγραμματισμού αλλά και δεν έχουν τον χρόνο και τον ειδικό εξοπλισμό για τον προγραμματισμό μικροελεγκτών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, μηχανικούς, τεχνικούς, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς, και μαθητές, σε όλους όπως και το Arduino. Απευθύνεται σε αρχάριους αλλά περιλαμβάνει και πιο προχωρημένα θέματα.
Δεν απαιτείται κάποια γνώση προγραμματισμού ούτε και ειδικός εξοπλισμός προγραμματισμού μικροελεγκτών, γεγονός που δείχνει την ευκολία και την ευελιξία του Arduino.

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Εισαγωγή και βασική θεωρία του Arduino και των δυνατοτήτων του
  • Παρουσίαση των βασικών ηλεκτρονικών εξαρτημάτων
  • Προγραμματισμός της αναπτυξιακής πλατφόρμας Arduino. USB και σειριακή επικοινωνία
  • Ψηφιακές και αναλογικές θύρες
  • Βασικές εφαρμογές, ανάπτυξη ηλεκτρονικών κυκλωμάτων
  • Αισθητήρες, σύνθεση με αισθητήρες, μετρήσεις
  • Απεικόνιση δεδομένων, σύνδεση με μονάδες απεικόνισης LCD display
  • Κατασκευή με arduino κυκλωμάτων ελέγχου, οδήγησης κινητήρα, ελέγχου ισχύος, ρελέ
  • Πρωτόκολλα επικοινωνίας του arduino (Ethernet, Bluetooth, SPI, RF, Ι2C)

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, στους συμμετέχοντες θα δίνεται μια μονάδα Arduino, μια πινακίδα ανάπτυξης κυκλωμάτων καθώς και τα απαραίτητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και καλώδια σύνδεσης για την κατασκευή των κυκλωμάτων.

Δικαίωμα συμμετοχής: Το κόστος του προγράμματος είναι 140€ ανά συμμετοχή
Διάρκεια σεμιναρίου: 20 ώρες
Χρόνος Διεξαγωγής: Δευτέρα-Τετάρτη ώρες 18:00-21:15

Εισηγητές:
Ο Γεώργιος Καζγκούτης είναι φυσικός P/H με μεταπτυχιακές σπουδές ηλεκτρονικής φυσικής ραδιοηλεκτρολογίας. Καθηγητής τεχνικής εκπαίδευσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ηρακλείου. Υπεύθυνος του τομέα ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού του 1ου εργαστηριακού κέντρου Ηρακλείου. Επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Ηρακλείου από το 1997-2012 και εκπαιδευτής στο ΙΕΚ Ηρακλείου από το 1996.
Ο Γεώργιος Τσαλμπούρης είναι τεχνολόγος εκπαιδευτικός ηλεκτρονικός μηχανικός ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ. Καθηγητής τεχνικής εκπαίδευσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ρεθύμνου. Υπεύθυνος εργαστηρίων ηλεκτρονικών εφαρμογών και δικτύων του τομέα ηλεκτρονικής και εργαστηριακού κέντρου Ρεθύμνου.

Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302736 & 302730 φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 14:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Πολιτική Cookies