Ένα πλήρως εργαστηριακό σεμινάριο σε πραγματικές συνθήκες

Απευθύνεται:
Σε προσωπικό που ασχολείται με τηλεπικοινωνιακά έργα, ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες ασθενών ρευμάτων και δομημένης καλωδίωσης.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι:

  • Να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και τις δεξιότητες να διαχειρίζονται με επαγγελματική επάρκεια τα τεχνικά θέματα που αφορούν τα οπτικά δίκτυα.
  • Να αποκτήσουν ευρύτητα στο αντικείμενό εγκατάστασης οπτικών ινών, εν όψει των επερχόμενων τεχνολογικών αναβαθμίσεων (πχ, Fiber to the Home, ανάγκες ξενοδοχειακών μονάδων για εσωτερικά δίκτυα υψηλών ταχυτήτων).
  • Να εκπαιδευτούν στην ιδιαίτερη διαχείριση που απαιτούν τα δίκτυα οπτικών ινών.
  • Να αντιμετωπίζουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις βλάβες που παρουσιάζονται στα οπτικά καλώδια.

Ενότητες Εργαστηριακού Σεμιναρίου:

  1. Γενικά περι Οπτικών Ινών.( Εξέλιξη των φορέων μεταφοράς της πληροφορίας-τι είναι η οπτική ινα- είδη οπτικών ινών και που χρησιμοποιούνται)
  2. Καλώδια – Υλικά συναρμογής (Τύποι οπτικών καλωδίων- ιδιαιτερότητες. Οπτικοί κατανεμητές,  σύνδεσμοι ( μούφες) οπτικών ινών – Εν γένει χειρισμός των οπτικών Καλωδίων). Πρακτική εξάσκηση και γνωριμία με τα υλικά.
  3. Συγκόλληση οπτικών ινών (Προετοιμασία, τερματισμός οπτικών καλωδίων, συγκολλήσεις με όργανα splicer,  Κατασκευή δοκιμίων από τους εκπαιδευόμενους). Πρακτική εξάσκηση
  4. Μετρήσεις- όργανα Μετρήσεων ( Μετρήσεις ισχύος οπτικού σήματος και μετρήσεις με όργανο OTDR). Πρακτική εξάσκηση
  5. Βλάβες στα οπτικά δίκτυα ( αιτίες βλαβών, μετρήσεις βλαβών στο εργαστήριο)

Το κόστος του προγράμματος είναι 250€  ανά συμμετοχή.

*στη δια ζώσης εκπαίδευση παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, επιχειρήσεις, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Χρόνος Διεξαγωγής 18 διδακτικές ώρες με έναρξη Παρασκευή  έως Κυριακή  από 19/11 έως 21/11 και ώρες 09.00πμ-14.00μμ.

Χώρος υλοποίησης:: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός

Εισηγητές
Ο Γιώργος Ζώτος: είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΚΑΤΕΕ Πατρών (1981). Υπηρέτησε στον ΟΤΕ ως τεχνικός Δικτύων (1982-2013) με κύριο αντικείμενο εργασίας τα Οπτικά Δίκτυα από το 1995.  Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Ενηλίκων από το 2007 και έχει συμμετάσχει σαν εισηγητής στα σεμινάρια των Σχολών ΟΤΕ (νύν ΟΤΕ Academy) από το 2000, σε τμήματα τεχνικού προσωπικού ΟΤΕ, Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας, στο αντικείμενο « Τοποθέτηση-Συναρμογή –Μετρήσεις σε καλώδια οπτικών ινών», « Οπτικά Δίκτυα Πρόσβασης (Optical Access Network)” και «Καλωδιακές βλάβες σε δίκτυα χαλκού» μέχρι και το 2015.

Ο Γιώργος Κουλόγιαννης είναι πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙ Λαμίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο Informatics Computer Graphics / University of Limoges. Υπηρέρησε ως εξειδικευμένος τεχνικός οπτικών ινών στον ΟΤΕ επί 18 χρόνια, συμμετέχοντας επίσης σε ενδοεταιρικά επαγγελματικά σεμινάρια επιμόρφωσης προσωπικού

Επικοινωνία:  Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλ/νο 2810 302730, info@katartisi.gr από τις 08:00 έως 14:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Πολιτική Cookies