Ο Η/Υ και το Internet έχουν δεκάδες εργαλεία που μας προσκαλούν να συμμετάσχουμε ενεργά σε ένα ψηφιακό περιβάλλον ώστε να αποκομίσουμε τα οφέλη των τεχνολογιών στην καθημερινότητας μας. Μάθετε να χρησιμοποιείται εργαλεία και εφαρμογές που θα σας κάνουν να τα χρησιμοποιείτε για να γίνετε πιο δραστήριοι και να κάνετε την ζωή σας καλύτερη. Τα ψηφιακά μέσα αλλάζουν την ζωή σας στην εργασία σας, στις σχέσεις σας, στην καθημερινότητά σας και γλυτώστε χρόνο και χρήμα.

Μην καθυστερείς «Άνοιξε την Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο».

Χρησιμοποιείστε Η/Υ και το Internet στην καθημερινότητά σας και γλυτώστε χρόνο και χρήμα.

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση στην χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων και τεχνικών για την επαρκή κατανόηση και γνώση της φύσης, του ρόλου και των ευκαιριών της Τεχνολογίας της κοινωνίας της πληροφορίας (ΤΚΠ) σε καθημερινές καταστάσεις: στην προσωπική και κοινωνική ζωή, καθώς και στην εργασία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να διευκολυνθούν από την χρήση των ψηφιακών εργαλείων προσθέτοντας μια ψηφιακή δεξιότητα στην καθημερινότητα τους που θα τους προσφέρει ευελιξία χρόνου και χρήματος.

Θα ασχοληθούμε με ψηφιακά εργαλεία και τεχνικές που θα μας βοηθήσουν σε διαδικασίες όπως:

 • Γνωριμία με τα Windows ( Function keys - Λειτουργιές πληκτρολογίου - Έξυπνες εφαρμογές- Πίνακας έλεγχου)
 • Γνωριμία με τις εφαρμογές και εγκατάσταση εφαρμογών (Java, Flash player, Online εφαρμογές, Ημερολογίου και των ειδοποιήσεων )
 • Δημιουργία κείμενου στο Word - Κειμενογράφος ( Μορφοποίηση, Κεφαλίδες - Υποσέλιδα, Κουκίδες & Αρίθμηση, Περιεχόμενα)
 • Εγγραφή σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες Δημόσιων & ιδιωτικών φορέων
 • (Υπηρεσίες υγείας, Υπηρεσίες Taxisnet, Yπηρεσίες έκδοσης εισιτήριων, Υπηρεσίες κράτησης ραντεβού στην Υγεία)
 • Δημιουργία & διαχείριση  Λογαριασμού στο Υoutube
 • Μηχανές αναζήτησης -Διαδίκτυο και Επικοινωνία (Online εκπαίδευση)
 • Χρήσιμες ιστοσελίδες (Διακοπές- Εύρεση προορισμών – Ξενοδοχείων – Εκδρομές –Αξιοθέατα - Μέσα μεταφοράς)
 • Δημιουργία & διαχείριση Email (Συγχρονισμός επαφών- δημιουργία ομάδων, δημιουργία κατηγοριών αλληλογραφίας, διαχείριση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας)
 • Ηλεκτρονικές αγορές (Αγορά από E-shop του εσωτερικού και εξωτερικού, Συμβουλές online αγορών)
 • Διαχείριση τραπεζικών συναλλαγών (E-banking)
 • Τεχνικές μετατροπής αρχείων ( Pdf σε Word, Image to Word, κτλ)
 • Bιντεοσυνομιλίες μέσω Viber
 • Γνωριμία με τα κοινωνικά δίκτυα- Ασφάλεια –Προσωπικά δεδομένα.

Τα νέα ψηφιακά εργαλεία και οι τεχνικές αυτές αποτελούν υλοποίηση Web 2.0 τεχνικών και είναι διαθέσιμα δωρεάν σε όλους αρκεί να μάθουν να τα χρησιμοποιούν. Μη μένετε ψηφιακά αναλφάβητοι, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να μάθετε να χρησιμοποιείτε τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία.

Διάρκεια Διεξαγωγής: 48 διδακτικές ώρες

Ημερομηνίες Υλοποίησης: 12 ημέρες κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 11/09/18 έως 18/10/18

Ώρες διεξαγωγής: 18:00-21:15

Κόστος ανά συμμετοχή: 170 ευρώ

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 12 άτομα
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά τμήμα 20 άτομα.

Εισηγητής:

€ 170,00 ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
 

Ο Κούνουπας Νικόλαος σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική και πολυμέσα στο ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ. Έχει μετεκπαιδευτεί σε θέματα εκπαιδευτικών τεχνολογιών σε σχέση με τα web 2.0 εργαλεία στην εκπαίδευση με πλήθος επιμορφώσεων. Εργάζεται ως εκπαιδευτής ενήλικων στον θεματικό άξονα της πληροφορικής και ως καθηγητής Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευσης από το 2006. Έχει διατελέσει εισηγητής στους θεματικούς τομείς των Νέων τεχνολογιών στην Εκπαίδευση και των Web 2.0 εργαλείων σε φορείς εκπαίδευσης ενήλικων καθώς ως εισηγητής σε συνέδρια. Είναι εν ενεργεία μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Εκπαίδευση Ενήλικων του ΕΑΠ. Συνεργάζεται με το ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ σε θέματα σχεδιασμού προγραμμάτων για την Εκπαίδευση Ενήλικων.

Επικοινωνία:  Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλ/νο 2810-302735 & 302730,info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 15:00 μ.μ.

 

Πολιτική Cookies