Σκοπός του σεμιναρίου

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσεγγίσουμε το διατροφικό κεφάλαιο Χόρτα της Κρητικής Διατροφής. Στόχοι μας είναι να αναγνωρίσουμε τα βρώσιμα χόρτα, να τα μαγειρέψουμε και να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο συνδυάζοντας αφενός τα οφέλη μιας εκδρομής στην φύση και αφετέρου την ανέξοδη και υγιεινή τροφοδοσία της κουζίνας μας με υψηλής διατροφικής αξίας υλικά όπως χόρτα για σαλάτες, πίτες, λαδερά φαγητά, εδέσματα που συνοδεύουν ψάρι ή κρέας κ.ά., προωθώντας έτσι ένα υγιεινό, γευστικό και οικονομικό διατροφικό πρότυπο.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο

Εκπαιδευτικές ενότητες:

 • Θεωρητική προσέγγιση των διαφόρων ειδών χόρτων (οφέλη, ιδιότητες, συλλογή, τρόπος καθαρίσματος, είδη) μέσω διαφόρων τεχνικών (γνωριμία, εισήγηση- παρουσίαση των χόρτων που θα συλλέξουμε, ερωτήσεις- απαντήσεις κ.ά.). Στους εκπαιδευόμενους θα μοιραστούν φυλλάδια που θα  περιέχουν φωτογραφίες 15 βασικών ειδών  χόρτων   και τα χαρακτηριστικά τους.
 • Πρακτικό μέρος (Επίσκεψη στους αγρούς, συλλογή χόρτων, επιστροφή στο χώρο εστίασης, καθάρισμα, διαχωρισμός, πλύσιμο, μαγείρεμα, γεύμα)

Συνολική Διάρκεια Σεμιναρίου και Ημέρες Διεξαγωγής: 20 ώρες

Παρασκευή 23η Νοεμβρίου 2018 - 6 διδακτικές ώρες, 17.00-22.00
Σάββατο 24η Νοεμβρίου 2018 - 8 διδακτικές ώρες, 09.30-16.00 (εκδρομή στο Καταλαγάρι, χορτοσυλλογή και μαγείρεμα) και
Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 - 6 διδακτικές ώρες, 10.00-15.00

Κόστος συμμετοχής: 140€

Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο

Εισηγητής
Η Κα Κατερίνα Χαμηλάκη είναι κάτοχος πτυχίου ΙΕΚ ως « Ειδικός ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και τροφοδοσίας». Από το 2000 έως και σήμερα είναι υπεύθυνη στον χώρο «Λογάρι», το οποίο και αποτελεί κέντρο προβολής και προώθησης Κρητικής διατροφής, εδρεύει στο Καταλαγάρι και ιδρύθηκε στα πλαίσια  χρηματοδότησης της Ε.Ε.  των προγραμμάτων του LEADER 2.
Επίσης, είναι συγγραφέας του βιβλίου «Λογάρι, λόγος και πράξη της Κρητικής διατροφής» το οποίο εκδόθηκε το 2004 και αναφέρεται στην παραδοσιακή κουζίνα και στην εξέλιξή της με πλήθος παραδοσιακών  δοκιμασμένων συνταγών του τόπου μας.
Το 2003 έλαβε πιστοποίησή από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. και δίδαξε σε  Κ.Ε.Γ.Ε. της Ελλάδος , ΟΓΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Ν.Ε.Λ.Ε της Κρήτης και σήμερα συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα σε τουρίστες σε συνεργασία με το National Geographic, Ζευς, George Travel, Niki Rouz. Το 2018 έλαβε πιστοποίησή από τον ΕΟΠΠΕΠ και διδάσκει σε ΚΕΚ, ΣΔΕ, ΙΕΚ, ΔΙΕΚ κ. ά.
Συγχρόνως διδάσκει τις διατροφικές συνήθειες του τόπου μας σε μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε φοιτητές Γ΄βάθμιας στα πλαίσια προγραμμάτων υγείας και περιβάλλοντος, καθώς και σε ενήλικες (Έλληνες και αλλοδαπούς) στα πλαίσια εποχιακών επισκέψεων στο Λογάρι.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9), τηλ: 2810302730, email: info@katartisi.gr από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ.

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

 • Πως μπορώ να πληρώσω για τα σεμινάρια; +

  Οι πληρωμές Μπορούν να πραγματοποιηθούν με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους :

  1. Online μέσα από την σελίδα του σεμιναρίου, όπου θα βρείτε το σχετικό κουμπί πληρωμής στο τέλος της περιγραφής κάθε σεμιναρίου.
  2. Με κατάθεση στον λογαριασμό του ΚΕΚ στην παγκρήτια τράπεζα με στοιχεία:
   Τράπεζα: ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
   Δικαιούχος: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
   ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 1100043-3
   ΙΒΑΝ: GR 6708700970000000011000433.
  3. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας του ΚΕΚ με μετρητά στην οδό Κορωναίου 9 στο κέντρο του Ηρακλείου.
  4. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας ΚΕΚ με ή Χρεωστική/Πιστωτική στην οδό Κορωναίου 9 στο κέντρο του Ηρακλείου.
 • Πότε πρέπει να πληρώσω για το σεμινάριο; +

  Η πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής στο σεμινάριο πρέπει να γίνει το αργότερο 4 μέρες πριν την έναρξη του. Σε κάθε περίπτωση η διασφάλιση της συμμετοχής δεν κατοχυρώνεται από την απλή εγγραφή αλλά με την πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής –διδάκτρου-.
 • Πως μπορώ να ενημερώνομαι για σεμινάρια? +

 • Είμαι εισηγητής πως μπορώ να κάνω αίτηση για συνεργασία με την σχολή σας? +

  Αν είστε εισηγητής μπορείτε να πατήσετε εδώ και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συνεργασία.
 • Που διεξάγονται τα Σεμινάρια; +

  Οι αίθουσες υλοποίησης των Σεμιναρίων βρίσκονται στην Νέα Αλικαρνασσό, Ικάρου & Αρχιμήδους 1. Η Γραμματεία του ΚΕΚ όπου πραγματοποιούνται οι εγγραφές βρίσκεται εντός του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9.
 • Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνω πιστοποίηση; +

  Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνετε βεβαίωση παρακολούθησης.
 • Ενδιαφέρομαι για ένα Σεμινάριο αλλά οι ημερομηνίες έχουν οριστεί με τον όρο "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα". Τι σημαίνει αυτό? +

  Τα "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα" είναι σεμινάρια τα οποία επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Η ημερομηνία διεξαγωγής και έναρξης ανακοινώνεται συνήθως 2 μήνες πριν την έναρξή. Αν θέλετε να ενημερώνεστε αμέσως μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής μπορείτε να συμπληρώσετε την online αίτηση που υπάρχει αναρτημένη ώστε να σας καλέσουν από την γραμματεία για να σας ενημερώσουν μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής.
 • 1

Τρόποι Πληρωμής

Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα

Σε ενδιαφέρει!

 

laek katartisi prosopikoi v2 small

Δωρεάν Σεμινάρια Κατάρτισης Προσωπικού

Δηλώστε ενδιαφέρον

Υπολογίστε πόσα χρήματα δικαιούστε για τη κατάρτιση του προσωπικού σας.

Μάθετε Περισσότερα...

 

 μητρώο Σχολής δια Βιου Μάθησης ΤΕΙ

 

proslipsi prosopikou me mathitheia

Υλοποίηση Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στην Περιφέρεια Κρήτης

Δηλώστε ενδιαφέρον

 

lookforjob

Εύρεση εργασίας.

Δείτε περισσότερα

 

 ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΟΥ