Απευθύνεται : Σε στελέχη επιχειρήσεων αλλά και πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ως επόπτες κολυμβητικών δεξαμενών.

Σκοπός : είναι ο επόπτης να καταστεί ικανός στη διαχείριση της ασφάλειας της δεξαμενής/πισίνας και των λουομένων καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της. Με τις ειδικές και απαιτούμενες γνώσεις που θα αποκτήσει, θα μπορεί να απασχολείται ορθά με τους λουόμενους, έχοντας αρμοδιότητα να επιβάλει τους κανόνες ασφαλείας, υγιεινής και καλής συμπεριφοράς. Ακόμα, με την κατάλληλη εκπαίδευση στις μεθόδους τεχνητής αναπνοής και μέτρων ανάνηψης θα μπορεί να εξασφαλίσει την παροχής βοήθειας και διάσωσης των λουομένων-κολυμβητών.

 

Ενότητες Σεμιναρίου:

  • Νομοθεσία – Νομοθετικές διατάξεις
  • Μέτρα πρόληψης ατυχημάτων – Κανόνες & Απαγορεύσεις
  • Κίνδυνοι υγρού στοιχείου - Πνιγμός
  • Έμμεση Διάσωση,
  • Χρήση εξοπλισμού – Σωσίβια, Γάντζος
  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε ενήλικα, παιδί, βρέφος
  • Πρώτες βοήθειες σε Αιμορραγία, Θερμοπληξία, Λιποθυμία

Χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης (Certificate of Attendance) και γίνεται αποδεκτό από τις αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές.

Δικαίωμα συμμετοχής:
Το κόστος του προγράμματος είναι 250€*  ανά συμμετοχή.


Χρόνος Διεξαγωγής: 16 διδακτικές ώρες. 

Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 νέα Αλικαρνασσός

Εισηγητής: Ο Ιγγλεζάκης Γιώργος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Α΄Βοηθειών και Α΄Βοηθειών στην Εργασία της Rescue Training International από το 2014 συμμετέχοντας σε δεκάδες σεμινάρια κατάρτισης και πιστοποίησης πολιτών, στελεχών επιχειρήσεων, κ.α. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση πρώτων βοηθειών (2014-2019) και μικρότερη στην εκπαίδευση εποπτών ασφαλείας (2017-2019) σε πολίτες αλλά και σε ξενοδοχεία της πόλης (πχ. Galaxy Hotel), μέσω αντίστοιχων σεμιναρίων.

Επικοινωνία:  Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλ/νο 302730  φαξ 2810-227189, info@katartisi.gr από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

*ειδικές εκπτώσεις σε ανέργους και φοιτητές.

 

Πολιτική Cookies