Τo ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου με την υποστήριξη της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, συνεχίζει την επιτυχημένη διοργάνωση σεμιναρίων με θέμα την Ευρωπαϊκή Αρτοποιία. Το νέο μας σεμινάριο αφορά τη Γαλλική ζαχαροπλαστική φούρνου και περιλαμβάνει γλυκά και αλμυρά παρασκευάσματα αρτοζαχαροπλαστικής.

Το σεμινάριο θα εισηγηθεί η καταξιωμένη Master Baker ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας κα. Lydia Steinbrich σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές αρτοζαχαροπλαστικής κυρίους Διαμαντή Παπαπαναγή και Αντώνη Αλεξανδρίδη στην ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα αρτοποιίας της σχολής μας.

Μέχρι σήμερα, στα σεμινάρια μας έχουν συμμετάσχει και έχουν εκπαιδευτεί αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες από αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία και επιχειρήσεις επισιτισμού όλης της Κρήτης όπως τα παρακάτω (αναφέρονται αλφαβητικά):

COSTIS PATISSERIE BOULANGERIE
CRETAN BAKER- ΟΡΕΣΤΗΣ ΛΑΜΟ
FRESH SNACK
HACIENDA και HACIENDA LA MINITA
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΤΑΚΗΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΑΡΑΘΙΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ - ΦΟΥΡΝΟΣ ΠΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΜΥΡΤΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κ ΟΛΓΑ ΙΚΕ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΝΕΡΗΣ
ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ - ΚΡΑΣΑΝΑΚΗ ΣΕΒΑΣΤΗ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΟΥΜΑΚΗΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ - ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΝΤΕΚΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΟΕ
ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ "Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗ"
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ DAILY
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗ
ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ ΠΡΙΝΑΡΗ - ΠΡΙΝΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΙΚΝΑΚΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ
Ο ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ
Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΔΑΛΗ
Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΟΥ ΦΑΚΙΩΛΗ, ΦΑΚΙΩΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ Α.Ε.
ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΚΗ
ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΡΗ - ΥΙΟΙ ΝΙΚΟΥ ΒΕΝΕΡΗ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ Θ. κ Ι. ΚΛΑΠΑΚΗΣ
ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Αρτοποιούς, αρτεργάτες, ζαχαροπλάστες, σεφ και λοιπούς επαγγελματίες των κλάδων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και επισιτισμού καθώς και
  • σε ιδιώτες που κατέχουν βασικές γνώσεις αρτοζαχαροπλαστικής και θέλουν να εμπλουτίσουν τις ικανότητές τους στην οικιακή ζαχαροπλαστική.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις των αρτοποιών και ζαχαροπλαστών, τις συνταγές και τις βιτρίνες των αρτοποιείων / ζαχαροπλαστείων με ποικιλία προϊόντων ευρείας αποδοχής, κατανάλωσης και υψηλής κερδοφορίας. Μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή των εκπαιδευόμενων στις διαδικασίες προετοιμασίας και εκτέλεσης των συνταγών, θα γίνουν κατανοητές οι παραδοσιακές αλλά και οι σύγχρονες τεχνικές αρτοποίησης, ενώ παράλληλα θα γίνεται και θεωρητική κατάρτιση.

Ενότητες:

  • 1η μέρα : Γλυκές ζύμες
  • 2η μέρα : Επιδόρπια και γεμίσεις
  • 3η μέρα : Snacks

Διάρκεια:

θα υλοποιηθούν 2 τριήμερα τμήματα με συνολική διάρκεια 18 διδακτικές ώρες (3x6 ώρες)

Εισηγητές:

Η κα Lydia Steinbrich κατάγεται απο οικογένεια με παράδοση πολλών χρόνων στην αρτοζαχαροπλαστική και αφού σπούδασε ζαχαροπλαστική για 2 χρόνια, εργάστηκε στην Ολλανδία και σε ξενοδοχεία στην Αυστρία όπου και απέκτησε μεγάλη εμπειρία στη γαλλική ζαχαροπλαστική. Το 2017 τελείωσε με τη υψηλότερη βαθμολογία το μεταπτυχιακό της στην ζαχαροπλαστική και κέρδισε 2 βραβεία χάρη στις ικανότητές της. Το 2018 ίδρυσε την δική της επιχείρηση ενώ ταυτόχρονα εργάζεται στη Γερμανική Σχολή Αρτοποιίας στην οποία είναι και καθηγήτρια. Επίσης μιλάει άπταιστα αγγλικά και ισπανικά και στο τέλος του 2020 αναμένεται να μεταβεί στην Κολομβία για 3 χρόνια όπου και θα εργαστεί σε δημόσια φυλακή διδάσκοντας ζαχαροπλαστική στους κρατούμενους προκειμένου για την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία.

Ο κος Διαμαντής Παπαπαναγής (Τεχνολόγος Τροφίμων, Dpl Quality Systems Manager) ασχολείται με την τεχνολογία των τροφίμων για πάνω από 30 χρόνια. Κατέχει 22 χρόνια εξειδίκευση στα άλευρα, με 18ετή εμπειρία στην εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη B2B. Είναι υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης νέων και καινοτόμων προϊόντων στη βιομηχανία «Κυλινδρόμυλοι Κρήτης Α.Ε.», αρμόδιος για την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση B2B σε Ελλάδα και Ευρώπη, αρθρογράφος σε κλαδικά και επιστημονικά περιοδικά, καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων σε ΙΙΕΚ και επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης στον ΕΦΕΤ ως εκπαιδευτής και αξιολογητής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια επαγγελματιών στο χώρο των τροφίμων, καθώς και στον τομέα των επιθεωρήσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004» και στη βιομηχανία τροφίμων.

Ο κος Αντώνης Αλεξανδρίδης είναι Τεχνολόγος Τροφίμων και εργάζεται στους Μύλους Κρήτης τα τελευταία 29 χρόνια και είναι υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης των πελατών της εταιρείας. Εδώ και 28 χρόνια διενεργεί τεχνικά σεμινάρια για την παραγωγή νέων προϊόντων με την χρήση νέων τεχνολογιών και παραγωγικών διαδικασιών για τους επαγγελματίες του κλάδου της αρτοποιίας/ζαχαροπλαστικής και μαζικής εστίασης.

Πολιτική Cookies