Απευθύνεται:

Σε εκπαιδευτικούς, σε όσους θέλουν να αποκτήσουν δεξιότητες σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, που αφορούν στην ταχέως τεχνολογικά αναπτυσσόμενη νέα εποχή.

Ιστορικά, βρισκόμαστε στις αρχές της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Ανοίγεται μπροστά μας μια περίοδος ακμής των προχωρημένων τεχνολογιών, της πληροφορικής και των θετικών επιστημών στο σύνολό τους.

Η ψηφιοποίηση των πάντων ήδη έχει ξεκινήσει και ο σύγχρονος άνθρωπος για να ανταπεξέλθει έστω στην απλή καθημερινότητα του, οφείλει να έχει τη στοιχειώδη εκπαίδευση στα προαναφερόμενα πεδία.

Η νέα εποχή με την εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης σε πολλούς τομείς της ζωής, καλεί τον άνθρωπο-εργαζόμενο-γονέα-μαθητή-φοιτητή να είναι τεχνολογικά εγγράμματος και έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της “ζωής” του νέου αιώνα.

 

Τι προσφέρει η γνώση της εκπαιδευτικής ρομποτικής σε έναν ενήλικα :

  • Αποκτά πρόσβαση σε ένα καινοτόμο και διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης που επιτρέπει την κατανόηση “δύσκολων” εννοιών, με έναν πιο απτό τρόπο.
  • Αποκτά δεξιότητες που συμβάλλουν στην προσωπική του ανάπτυξη.
  • Αποκτά νέο κίνητρο για να εμπλουτίσει τα μαθήματα του με νέες ιδέες (εκπαιδευτικοί).

Εκπαιδευτικές ενότητες (2 διδακτικές ώρες/ενότητα):

  • Τροχοφόρο όχημα με ιμάντα/γρανάζια και αισθητήρα κίνησης/κλίσης
  • Συσκευή συναγερμού με αισθητήρα κλίσης
  • Ανθρωποειδές ρομπότ με αισθητήρα κίνησης/κλίσης
  • Προσομοίωση σεισμικής δόνησης

*Προαπαιτούμενα : Βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (ποντίκι, πληκτρολόγιο).

Διάρκεια: 8 διδακτικές ώρες.  Tετάρτη 23/03 Τετάρτη 30/03 από 17:00μμ - 20:15μμ

Κόστος συμμετοχής: 160€

 

Εισηγητής : Μανιδάκης Άρης
Απόφοιτος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Μηχανική Περιβάλλοντος. Διαθέτει εμπειρία από το 2000 σχετικά με εκπαιδευτική ρομποτική χρησιμοποιώντας LEGO®. Το 2015 εξειδικεύτηκε επαγγελματικά στη Lego ρομποτική σε τεχνολογικό ίδρυμα της Αμερικής. Eίναι ιδρυτής του κέντρου ρομποτικής “stable robotics” στο Ηράκλειο. Παράλληλα διαθέτει διπλώματα αρχιτεκτονικής, σχεδίου Η/Υ, προγραμματισμού Η/Υ, εκπαιδευτικής ψυχολογίας και ειδικής εκπαίδευσης.

Πολιτική Cookies