Ένα σεμινάριο για όσους θέλουν να δημιουργήσουν νέο πελατολόγιο μέσω ενός γευστικού Ιταλικού μενού χωρίς γλουτένη.
Θεωρητικό μέρος:
- Πίτσα χωρίς γλουτένη: πρώτες ύλες, κατάλληλα καρυκεύματα και ποτά, επισήμανση και πιστοποιήσεις για ασφαλή προμήθεια
- Διαδικασίες και βέλτιστες πρακτικές σε πιτσαρίες: αποθήκευση, επεξεργασία, μαγείρεμα, επιτραπέζια εξυπηρέτηση και take away
- Haccp: το κρίσιμο σημείο χωρίς γλουτένη
- Καθαρισμός και οργάνωση χώρων
- Ειδικός εξοπλισμός και ρούχα
Πρακτικό μέρος:
- Ζύμη χωρίς γλουτένη στο χέρι
- Ζύμη χωρίς γλουτένη με μηχάνημα
- Ζύμη με εναλλακτικά άλευρα (ολόκληρο φαγόπυρο και κόκκινο τεφ)
- Τεχνική ζύμωσης, σχηματισμού και απλώματος
- Ψήσιμο στον ηλεκτρικό φούρνο
- Διαχείριση των μπάλων για την επόμενη μέρα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία
- Ζύμη χωρίς γλουτένη για ταψί και φτυάρι
- Πίτσα, φρέσκα ζυμαρικά και γλυκά χωρίς γλουτένη
Διάρκεια: 6 διδακτικές ώρες. Σάββατο 16/11/2024 και ώρα 16.00μμ-21.15μμ
Δικαίωμα συμμετοχής: 60€
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Εισηγητής:
Ο Giorgio Manganiello είναι γεννημένος στο Αβελλίνο της Ιταλίας εργάζεται στον τομέα της εστίασης και της Ιταλικής κουζίνας από το 1986, είναι Executive Pizza Chef σε πληθώρα γνήσιων Ιταλικών εστιατορίων, πτυχιούχος πάνω στην Διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης της σχολής Regione Del Veneto ενώ παράλληλα διατηρεί Σχολή Εκμάθησης Πίτσας και συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή πίτσας Enzo Prete πάνω στον τομέα της εκπαίδευσης.