Η Σχολή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να απασχοληθούν επαγγελματικά σαν πιτσαδόροι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ανεξάρτητα αν έχουν ήδη εμπειρία ή όχι στον χώρο της πίτσας.

Οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση των σπουδών τους στη Σχολή θα λάβουν:

  • Βεβαίωση Παρακολούθησης διάρκειας 80 ωρών από τις Τεχνικές Σχολές του επιμελητηρίου Ηρακλείου
  • Certificato από το Italian Pizza Academy
  • Πιστοποίηση Επαγγελματία Πιτσαδόρου από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο μετά από επιτυχία στις εξετάσεις στο τέλος της εκπαίδευσης.

 

Γίνε πιστοποιημένος Σεφ Πίτσας από το Ελληνικό Μεσογειακό πανεπιστήμιο και τη Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου!

Απόκτησε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για μια σίγουρη απορρόφηση στον κλάδο του δημοφιλέστερου πιάτου παγκοσμίως όπως κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατόρια, μέσα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που θα σε μεταμορφώσει σε Σεφ Πίτσας!

Η σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου ή Formazione Professionale Pizzaiolo δημιουργήθηκε στα πλαίσια της αυξημένης ζήτησης επαγγελματιών και ανάγκης βελτιστοποίησης των γνώσεων τους, καθώς το κατ’ εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό πιάτο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ελληνική και παγκόσμια γαστρονομία.

Οι συμμετέχοντες, με το πέρας του σεμιναρίου και την επιτυχία τους σε θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, θα λάβουν το πρώτο πιστοποιητικό Πιτσαδόρου από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, μοναδικό προσόν που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας της ιστορικής συνταγής.

Πρόγραμμα μαθημάτων

Θεωρητικό μέρος

  • Ιστορικές σημειώσεις για την Ιταλική πίτσα με εκπαιδευτικά βίντεο
  • Συμβουλή για δημητριακά με και χωρίς γλουτένη
  • Σε βάθος ανάλυση του μαλακού σίτου και του σκληρού σίτου: διαφορές, χαρακτηριστικά, παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα και τη χρήση στις πιτσαρίες
  • Σύνθεση από πυρήνες σιταριού
  • Στάδια επεξεργασίας στο μύλο
  • Διαδικασίες διόγκωσης και ωρίμανσης ζύμης: οι διαφορές
  • Αντίδραση Maillard και πέψη τροφής
  • Μέθοδοι ζύμωσης

Ο εξοπλισμός:

  • Απαραίτητα εργαλεία εργασίας
  • Μίξερ στην αγορά και οι διαφορές τους
  • Φούρνοι ξύλου, ηλεκτρικοί, τούνελ και αερίου: διαφορές στους τρόπους χρήσης
  • Μαγείρεμα Ιταλικής πίτσας (θερμοκρασία φούρνου και βιοχημικά φαινόμενα)
  • Συστήματα αυτοελέγχου και HACCP + περιφερειακή πιστοποίηση όπου απαιτείται
  • Κανόνες ασφάλειας και υγιεινής

Πρακτικό μέρος

  • Ζύμη στο χέρι και με μίξερ
  • Διογκωτικές ζύμες, άμεση και έμμεση με poolish και biga και αυτόλυση για κλασική Ιταλική στρογγυλή πίτσα
  • Γενοβέζικης focaccia
  • Εναλλακτικές ζύμες με διάφορα είδη αλεύρων
  • Έλεγχος και διαχείριση θερμοκρασίας ζύμης
  • Σχηματισμός των καρβελιών (staglio)
  • Διόγκωσης και ωρίμανση
  • Διαχείριση του φούρνου και μαγείρεμα σε διαφορετικές θερμοκρασίες

Διάρκεια: 80 διδακτικές ώρες εκ των οποίων

οι 15 ώρες εξ αποστάσεως ζωντανή παρακολούθηση μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης τις ημερομηνίες και ώρες 09/11 09:00-13:15, 10/11 09:00-13:15, 11/11 09:00-13:15.

Οι 65 ώρες πρακτικής άσκησης σε εργαστήριο μας Δευτέρα έως Σάββατο 14/11 09:00-19:15, 15/11 09:00-16:30, 16/11 09:00-15:45, 17/11 09:00-19:15, 18/11 09:00-19:15, 19/11 09:00-19:15.

Κόστος συμμετοχής: 550€

Έκπτωση 10% σε ανέργους, φοιτητές και ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Εισηγητής:
Ο Giorgio Manganiello είναι γεννημένος στο Αβελλίνο της Ιταλίας εργάζεται στον τομέα της εστίασης και της Ιταλικής κουζίνας από το 1986, είναι Executive Pizza Chef σε πληθώρα γνήσιων Ιταλικών εστιατορίων, πτυχιούχος πάνω στην Διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης της σχολής Regione Del Veneto ενώ παράλληλα διατηρεί Σχολή Εκμάθησης Πίτσας και συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή πίτσας Enzo Prete πάνω στον τομέα της εκπαίδευσης.

Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

  • Πως μπορώ να πληρώσω για τα σεμινάρια; +

    Οι πληρωμές Μπορούν να πραγματοποιηθούν με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους :

    1. Online μέσα από την σελίδα του σεμιναρίου, όπου θα βρείτε το σχετικό κουμπί πληρωμής στο τέλος της περιγραφής κάθε σεμιναρίου.
    2. Με κατάθεση στον λογαριασμό του ΚΕΚ στην παγκρήτια τράπεζα με στοιχεία:
      Τράπεζα: ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
      Δικαιούχος: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
      ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 1100043-3
      ΙΒΑΝ: GR 6708700970000000011000433
    3. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας των Τεχνικών Σχολών με μετρητά στην οδό Ικάρου & Αρχιμήδους 1 στην Αλικαρνασσό.
    4. Επιτόπου στα γραφεία της γραμματείας των Τεχνικών Σχολών με μετρητά στην οδό Ικάρου & Αρχιμήδους 1 στην Αλικαρνασσό.
  • Πότε πρέπει να πληρώσω για το σεμινάριο; +

    Η πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής στο σεμινάριο πρέπει να γίνει το αργότερο 4 μέρες πριν την έναρξη του. Σε κάθε περίπτωση η διασφάλιση της συμμετοχής δεν κατοχυρώνεται από την απλή εγγραφή αλλά με την πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής –διδάκτρου-.
  • Πως μπορώ να ενημερώνομαι για σεμινάρια? +

  • Είμαι εισηγητής πως μπορώ να κάνω αίτηση για συνεργασία με την σχολή σας? +

    Αν είστε εισηγητής μπορείτε να πατήσετε εδώ και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συνεργασία.
  • Που διεξάγονται τα Σεμινάρια; +

    Οι αίθουσες υλοποίησης των Σεμιναρίων βρίσκονται στην Νέα Αλικαρνασσό, Ικάρου & Αρχιμήδους 1. Η Γραμματεία του ΚΕΚ όπου πραγματοποιούνται οι εγγραφές βρίσκεται εντός του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Κορωναίου 9.
  • Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνω πιστοποίηση; +

    Με το πέρας του σεμιναρίου παίρνετε βεβαίωση παρακολούθησης.
  • Ενδιαφέρομαι για ένα Σεμινάριο αλλά οι ημερομηνίες έχουν οριστεί με τον όρο "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα". Τι σημαίνει αυτό? +

    Τα "Επαναλαμβανόμενα Τμήματα" είναι σεμινάρια τα οποία επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Η ημερομηνία διεξαγωγής και έναρξης ανακοινώνεται συνήθως 2 μήνες πριν την έναρξή. Αν θέλετε να ενημερώνεστε αμέσως μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής μπορείτε να συμπληρώσετε την online αίτηση που υπάρχει αναρτημένη ώστε να σας καλέσουν από την γραμματεία για να σας ενημερώσουν μόλις οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής.
  • 1

Τρόποι Πληρωμής

Πληρωμή με Πιστωτική Κάρτα

Πρακτικά Σεμινάρια Ξηράς Δόμησης - Γυψοσανίδας

 

 

Απονομή των πρώτων πιστοποιητικών στους απόφοιτους της Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης

 

 

Σε ενδιαφέρει!

 

parking aerodromio irakleiou

 

enikoiasi aithousas didaskalias 4 3 small

 

 

koino mitroo kek elmepa

 

70 χρόνια προσφοράς στην Επαγγελματική Εκπαίδευση - Δείτε το Βίντεο

 

 

Πολιτική Cookies