Ένα πρακτικό σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες που απασχολούνται ή πρόκειται να απασχοληθούν στο τομέα της εστίασης.

Με τη συμμετοχή στο σεμινάριο και την καθοδήγηση του έμπειρου εισηγητή οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με το κρασί και τη σωστή διαχείριση του τόσο κατά το σερβίρισμα παρέχοντας υπηρεσίες υψηλότερου επιπέδου στους πελάτες τους αλλά και ως προς την αποθήκευση και συντήρηση του.

 

Επίσης θα διευρύνουν τις ικανότητες τους στην προώθηση του κρασιού γνωρίζοντας και προτείνοντας στον πελάτη τις κατάλληλες ετικέτες κατά περίπτωση.

Α) Εισαγωγή στον Οίνο

  • Τι είναι Οίνος?
  • Αμπελώνας - Οινοποίηση
  • Παραγωγή Ξηρών-Αφρώδη-Γλυκών Οίνων
  • Παράγοντες που επηρεάζουν
  • Ελληνικός Αμπελώνας
  • Νομοθεσία
  • Διεθνής Αμπελώνας

Β)Service Κρασιού

  • Μύθοι γύρω από το κρασί
  • Ανάγνωση ετικέτας
  • Eίδη πώματος
  • Μεγέθη φιαλών
  • Συνθήκες συντηρησης-Θερμοκρασιες
  • Εξοπλισμός
  • Service Αποφυγή προβλημάτων
  • Μετάγγιση Οίνου
  • Γευσιγνωσία
  • Food and wine pairing
  • Δημιουργία λίστας

Διάρκεια: 10 διδακτικές ώρες. Δευτέρα 24/10/22 17:00-21:15 Τετάρτη 26/10/22 17:00-21:15

Τιμή 90€ ανά συμμετοχή.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Εισηγητής:

Ο Βασίλης Νικολακάκης είναι απόφοιτος της σχολής  WSET επιπέδου  WSET WINE & SPIRITS Level 3 ,WSPC  HESTIA, Modern Sommelier Wspc.

Εργάζεται πάνω από 18 έτη στο χώρο της Εστίασης και στο τομέα του FB και την τελευταία πενταετία εκπαιδεύει προσωπικό καταστημάτων εστίασης.

Πολιτική Cookies