Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ερασιτέχνες αλλά και αρχάριους ενηλίκες οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την Κρητική Παραδοσιακή κουζίνα και να μυηθούν στις Αυθεντικές Κρητικές Γεύσεις.
Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την εκτέλεση παραδοσιακών συνταγών από τον έμπειρο Σεφ και εκπαιδευτή Γιώργο Λαζανάκη.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένας κύκλος σεμιναριών με άρωμα Κρήτης όπου θα έχουμε τρία μαγειρικά σκέλη τεσσάρων σαρανταπενταλέπτων (45) διάρκειας το καθένα, με διαφορετική θεματολογία
- 1η Ενότητα Φρέσκα χειροποίητα κρητικά ζυμαρικά. Διάρκεια 4 ώρες
- 2η Ενότητα Κρητικές πίτες. Διάρκεια 4 ώρες
- 3η Ενότητα Μαγειρευτά φαγητά: τσιγαριαστό ζυγούρι με ξύγαλο. Διάρκεια 2 ώρες
- 4η Ενότητα Μαγειρευτά φαγητά: αρνί με μελιτζάνες και ξυνόχονδρο. Διάρκεια 2 ώρες
Κόστος συμμετοχής για όλες τις ενότητες συνολικά 140€.
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, ΑΜΕΑ, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Χώρος υλοποίησης: Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 12 διδακτικές ώρες,
Πέμπτη 21/03 17.00μμ-20.15, Παρασκευή 22/03 17.00μμ-20.15μμ και Σάββατο 23/03 11.00πμ-14.15μμ. ΠΛΗΡΕΣ
ΝΈΟ ΤΜΗΜΑ Πέμπτη 28/03 17.00μμ-20.15, Παρασκευή 29/03 17.00μμ-20.15μμ και Σάββατο 30/03 11.00πμ-14.15μμ.
Εισηγητής: Ο Γιώργος Λαζανάκης είναι πτυχιούχος μάγειρας ζαχαροπλάστης επίσης είναι πιστοποίημενος αρχιμάγειρας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αλλά και πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΠΕΠ ως εκπαιδευτής ενηλίκων.
Έως σήμερα έχει απασχοληθεί ως αρχιμάγειρας σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ενώ παράλληλα έχει διδάξει σε πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θεματικό αντικείμενο την μαγειρική τόσο σε επίπεδο σεμιναρίων όσο και σε επίπεδο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.