Η Σχολή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να απασχοληθούν επαγγελματικά σαν πιτσαδόροι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ανεξάρτητα αν έχουν ήδη εμπειρία ή όχι στον χώρο της πίτσας.
Οι συμμετέχοντες με την ολοκλήρωση των σπουδών τους στη Σχολή θα λάβουν:
- Πιστοποίηση από τον φορέα πιστοποίησης δεξιοτήτων ISKILLS
- Βεβαίωση Παρακολούθησης διάρκειας 80 ωρών από τις Τεχνικές Σχολές του επιμελητηρίου Ηρακλείου
- Certificato από το Italian Pizza Academy
Απόκτησε τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για μια σίγουρη απορρόφηση στον κλάδο του δημοφιλέστερου πιάτου παγκοσμίως όπως κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατόρια, μέσα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση που θα σε μεταμορφώσει σε Σεφ Πίτσας!
Απόκτησε την μονάδική πιστοποίηση Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας από τον αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης ISKILLS
Η σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου ή Formazione Professionale Pizzaiolo δημιουργήθηκε στo πλαίσιo της αυξημένης ζήτησης επαγγελματιών και ανάγκης βελτιστοποίησης των γνώσεων τους, καθώς το κατ’ εξοχήν χαρακτηριστικό ιταλικό πιάτο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ελληνική και παγκόσμια γαστρονομία.
Πρόγραμμα Εκπαίδευσης
Θεωρητικό μέρος
- Ιστορικές σημειώσεις για την Ιταλική πίτσα
- Σε βάθος ανάλυση του μαλακού σίτου και του σκληρού σίτου: διαφορές, χαρακτηριστικά, παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητα και τη χρηση
- Σύνθεση από πυρήνες σιταριού
- Στάδια επεξεργασίας στον αλευρόμυλο
- Διαδικασίες διόγκωσης και ωρίμανσης ζύμης: οι διαφορές
- Αντίδραση Maillard και πέψη τροφής
- Μέθοδοι ζύμωσης/ζυμώματος
- Απαραίτητα εργαλεία εργασίας
- Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
Πρακτικό μέρος
- Διογκωτικές ζύμες, άμεση και έμμεση με poolish και biga και αυτόλυση για κλασική Ιταλική στρογγυλή πίτσα
- Γενοβέζικης focaccia & ciabatta
- Εναλλακτικές ζύμες με διάφορα είδη αλεύρων
- Έλεγχος και διαχείριση θερμοκρασίας ζύμης
- Σχηματισμός των καρβελιών (staglio)
- Διόγκωση και ωρίμανση ζύμης
- Διαχείριση του φούρνου και μαγείρεμα σε διαφορετικές θερμοκρασίες
Διάρκεια: 80 διδακτικές ώρες εκ των οποίων
οι 15 διδακτικές ώρες θεωρίας εξ αποστάσεως ζωντανή παρακολούθηση μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης τις ημερομηνίες και ώρες 07/02/24 17:00-21:15, 08/02/24 17:00-21:15, 09/02/24 17:00-21:15.
Οι 65 διδακτίκες ώρες πρακτικής άσκησης
15/02/24 15:00-22:00, 16/02/24 15:00-22:00, 17/02/24 15:00-22:00, 19/02/24 15:00-21:45, 20/02/24 15:00-21:45, 21/02/24 15:00-21:45, 22/02/24 15:00-21:45, 23/02/24 15:00-21:45.
Κόστος συμμετοχής: 700€ ανά συμμετοχή.
Θέσεις περιορισμένες !!!
Χώρος υλοποίησης: Μύλοι Κρήτης διεύθυνση 1η παρ. Αγ. Σοφίας, θέση Σπιθάρια,
Ασπρόπυργος, Αθήνα
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους,AMEA, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Εισηγητής:
Ο Giorgio Manganiello είναι γεννημένος στο Αβελλίνο της Ιταλίας εργάζεται στον τομέα της εστίασης και της Ιταλικής κουζίνας από το 1986, είναι Executive Pizza Chef σε πληθώρα γνήσιων Ιταλικών εστιατορίων, πτυχιούχος πάνω στην Διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης της σχολής Regione Del Veneto ενώ παράλληλα διατηρεί Σχολή Εκμάθησης Πίτσας και συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή πίτσας Enzo Prete πάνω στον τομέα της εκπαίδευσης.