Η διαχείριση, επεξεργασία και παράθεση φρέσκων αλιευμάτων είναι μια σημαντική διαδικασία που απευθύνεται τόσο σε μαθητές όσο και σε επαγγελματίες στον τομέα της αλιείας και της εστίασης.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργάζονται αποτελεσματικά με αλιεύματα από τη θάλασσα και να παρουσιάζονται στο κοινό ή στα άτομα στους επαγγελματικούς τους χώρους. Μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες:
Θα κατανοήσουν την ορθή χρήση και επεξεργασία των φρέσκων αλιευμάτων
Θα αποκτήσουν δεξιότητες στην κοπή αλιευμάτων και την χρήση τους σε πιάτα
Θα αποκτήσουν γνώσεις για την ορθή διαδικασία επεξεργασίας αλιευμάτων βάση των προτύπων HACPP για την αποφυγή μικροβιολογικών κίνδυνων στα Raw πιάτα
Διαδικασία παραλαβής φρέσκων αλιευμάτων και της διαχείρισής τους
Τεχνικές και διαδικασία συντήρησης
Κοπές ψαριών και παρουσίαση σε πιάτα
Διαδικασία Raw βάση προτύπων HACPP
Συνταγές παράθεσης αλιευμάτων
Συνολική διάρκεια σεμιναρίου: 7 διδακτικές ώρες / κόστος 160 ευρώ
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, ΑΜΕΑ, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Ο Λουκίδης Παντελής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1982, είναι απόφοιτος σχολής τουριστικών επαγγελμάτων στο τμήμα μαγειρικής τέχνης και δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού. Έχει εργαστεί σε γνωστά εστιατόρια του Ηρακλείου από θέσεις ευθύνης αναλαμβάνοντας πολλές ειδικές εκδηλώσεις και επίσημα δείπνα. Τα τελευταία έξι χρόνια εργάζεται στο ξενοδοχείο Amirandes του ομίλου Grecotel στην θέση chef Alacarte τον εστιατορίων.