Επαναλαμβανόμενα τμήματα

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με γεωπληροφορική και GIS σε θεματικές ενότητες όπως το κτηματολόγιο, η χωροταξία, το περιβάλλον, οι μεταφορές, η χαρτογραφία, η γεωλογία, η υδρογραφία κ.ά.

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν τις βασικές έννοιες και δυνατότητες των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS), να εξοικειωθούν με την αναγνώριση, αξιολόγηση και διαχείριση προβλημάτων που σχετίζονται με τον χώρο.
Επίσης να μάθουν τη χρήση GIS ως εργαλείο επίλυσης τέτοιων προβλημάτων, την εκμάθηση βασικών μεθοδολογιών σχεδιασμού, την υλοποίηση και εφαρμογή λύσεων GIS, και την πρακτική εξάσκηση στην χρήση του κατάλληλου λογισμικού.

Πατήστε εδώ για να συμμετάσχετε στο Σεμινάριο

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Εισαγωγή στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (GIS)
  • Το GIS ως εργαλείο λήψης αποφάσεων
  • Τα δεδομένα
  • Πηγές δεδομένων, συλλογή και προβολικά συστήματα
  • Χωρική ανάλυση και υποστήριξη λήψης αποφάσεων
  • Χαρτογραφική απόδοση και επικοινωνία της γεωγραφικής πληροφορίας
  • Σφάλματα κατά την λειτουργία των GIS
  • Σύγχρονες τάσεις

Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση GIS, αλλά είναι χρήσιμη η εξοικείωση στη χρήση Η/Υ

Κόστος προγράμματος: 190€ ανά συμμετοχή

Συνολική διάρκεια: 30 ώρες

Χώρος υλοποίησης: Νέα Αλικαρνασσός, Ικάρου και Αρχιμήδους 1

Πατήστε εδώ για να συμμετάσχετε στο Σεμινάριο

Εισηγητές:
Ο Μάριος Αποστολάκης είναι Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διαχείριση Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών και Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ.
Είναι ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός και διατηρεί τεχνικό γραφείο στο Ηράκλειο Κρήτης . Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων από το 2010 και έχει διδάξει σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης καθώς και στο Ινστιτούτο της ΑΔΕΔΥ, υλοποιώντας προγράμματα διαρκούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης εργαζομένων στο Δημόσιο. Είναι εισηγητής των προγραμμάτων ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ.

Ο Γιάννης Νικηφοράκης είναι Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο αντικείμενο της Επιστήμης Υδατικών Πόρων και διδακτορικού στο αντικείμενο της Περιβαλλοντικής Ρευστομηχανικής. Επίσης είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΙΤΕ. Η επαφή του με τα GIS ξεκίνησε από τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του και συνεχίστηκε τόσο στις μεταπτυχιακές σπουδές καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα. Έχει σημαντική διδακτική εμπειρία καθώς έχει διδάξει σε μαθήματα τόσο προπτυχιακού όσο και μεταπτυχιακού επιπέδου στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Επικοινωνία: Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου - Κορωναίου 9, τηλ. 2810-302735 & 302730 κ. Κυριάκος  Λεονταράκης - email: leontarakis@katartisi.gr info@katartisi.gr από 09:00 έως 15:00 και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Πολιτική Cookies