Προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών για την απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμένου  «Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη», βάση της εξεταστέας ύλης που περιγράφεται στην ΚΥΑ 38200/1136/2011 (ΦΕΚ 1969 Ά). 

Ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια υπηρεσία ραδιοεπικοινωνίας, που έχει ως σκοπό την αυτοδιδασκαλία, την αλληλοεπικοινωνία, την τεχνολογική έρευνα των ραδιοερασιτεχνών καθώς και την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη επιχειρήσεων βοηθείας σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών.Η υπηρεσία αυτή διεξάγεται από ραδιοερασιτέχνες, οι οποίοι ασχολούνται με τη ραδιοηλεκτρική τεχνική αποκλειστικά για προσωπικό σκοπό χωρίς όφελος.

Προκειμένου να γίνει κανείς ραδιοερασιτέχνης είναι απαραίτητο α) να αποκτήσει πτυχίο ραδιοερασιτέχνη και β) να του χορηγηθεί άδεια ερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου, ύστερα από την ανάλογη εξεταστική διαδικασία.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο

Σκοπός του Σεμιναρίου, είναι η προετοιμασία υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών για την επιτυχή περάτωση των εξετάσεων που διενεργούνται από Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών δύο φορές το έτος, με σκοπό την απόκτηση του «Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη».

Με την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος, ο εκπαιδευόμενος θα προετοιμαστεί κατάλληλα σε: α) Τεχνικά Θέματα β) Λειτουργικούς Κανόνες & Διαδικασίες γ) Στο Εθνικό & Διεθνές Νομικό Πλαίσιο για την Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη  δ) Σε Βασικά Πρακτικά Θέματα

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χειρίζονται επαρκώς και να εγκαθιστούν ραδιοερασιτεχνικό εξοπλισμό (πομπούς, δέκτες, κεραίες).

Ενότητες Σεμιναρίου:

  • Εκπαιδευτική Ενότητα 1: (Τεχνικά Θέματα (Ηλεκτρισμός, Ηλεκτρομαγνητισμός & Ραδιοθεωρία, Εξαρτήματα , Ηλεκτρονικά Κυκλώματα, Δέκτες , Πομποί , Κεραίες – Γραμμές Μεταφοράς , Διάδοση Κυμάτων , Μετρήσεις , Παρεμβολές , Ασφάλεια) (Θεωρία & Εργαστήριο)                                            
  • Εκπαιδευτική Ενότητα 2: Λειτουργικοί Κανόνες & Διαδικασίες (Φωνητικό Αλφάβητο, Κώδικας Q, Διεθνείς συντομογραφίες, Διεθνή Σήματα Κινδύνου, Διακριτικά Κλήσης, Κατανομή Χρήσης Υποζωνών Συχνοτήτων , Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη) (Θεωρία)
  • Εκπαιδευτική Ενότητα 3: Εθνικό & Διεθνές Νομικό Πλαίσιο για την Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη (Κανονισμός Ραδιοεπικοινωνιών της ITU , Κανονισμοί CEPT , Εθνικοί Νόμοι Κανονισμοί & Αδειοδότηση) (Θεωρία)
  • Εκπαιδευτική Ενότητα 4:  Βασικά Πρακτικά Θέματα (θέματα που αφορούν τη συνδεσμολογία και τις μετρήσεις σε πομπούς, δέκτες, κεραίες) (Θεωρία & Εργαστήριο)                

Το κόστος του προγράμματος: είναι 220€*  ανά συμμετοχή για το σεμινάριο, Χρόνος Διεξαγωγής: 40 διδακτικές ώρες εκ των οποίων οι 24 ώρες πραγματοποιούνται δια ζώσης και οι υπόλοιπες 16 ώρες μέσω ασύγχρονης τηλεεκπαίδευσης.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 15/10 έως 31/10 18.00-21.15.Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.

08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: Σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο

€ 220,00 ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Εισηγητές:
Ο Γεώργιος Α. Αδαμίδης
αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσ/νικης. Είναι κάτοχος  ΜΔΕ  Ηλεκτρονικής Φυσικής (Ραδιοηλεκτρολογίας). Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητής ΕΠΑ.Λ στο τομέα ηλεκτρονικών. Υπήρξε συνεργάτης του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΑΤΕΙ Κρήτης τα έτη 2004 – 2012, έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια υπό την ιδιότητα του Ερευνητή στο Α.Π.Θ και στο Α.ΤΕΙ Κρήτης. Έχει συμμετάσχει ως Εισηγητής σε πληθώρα Σεμιναρίων σχετικά με τα αντικείμενα της «Ηλεκτρονικής – Τηλεπικοινωνιών» σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, ενώ έχει διατελέσει επί σειρά ετών Εκπαιδευτής στο Δ.ΙΕΚ σε αντίστοιχους Τομείς Σπουδών. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον εθνικό φορέα ΕΟΠΠΕΠ, από το 2017.

Ο Μανόλης Γ. Ταμπουρατζής, αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Α.ΤΕΙ Κρήτης το 2011, ακολουθώντας την κατεύθυνση των «Τηλεπικοινωνιών». Είναι κάτοχος ΜΔΕ στα «Συστήματα Ασυρμάτων Επικοινωνιών» από τη Σχολή Θετικών & Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ανοικτού Πανεπικστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) από το 2017, καθώς επίσης και τελειόφοιτος του ΜΔΕ «Πληροφορική & Πολυμέσα»  της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΑΤΕΙ Κρήτης, με υποτροφία ως Εργαστηριακός Μεταπτυχιακός Συνεργάτης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ίδιου Ιδρύματος. Είναι μέλος της επιστημονικής ένωσης IEΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων επιμόρφωσης  στους τομείς των Επικοινωνιών & Πληροφορικής  τα τελευταία χρόνια. Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον εθνικό φορέα ΕΟΠΠΕΠ, από το 2017.

Επικοινωνία:  Πληροφορίες στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9, τηλ/νο 2810-302735 & 302730,info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Πολιτική Cookies