Σκοπός του σεμιναρίου

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσεγγίσουμε το διατροφικό κεφάλαιο Χόρτα της Κρητικής Διατροφής. Στόχοι μας είναι να αναγνωρίσουμε τα βρώσιμα χόρτα, να τα μαγειρέψουμε και να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο συνδυάζοντας αφενός τα οφέλη μιας εκδρομής στην φύση και αφετέρου την ανέξοδη και υγιεινή τροφοδοσία της κουζίνας μας με υψηλής διατροφικής αξίας υλικά όπως χόρτα για σαλάτες, πίτες, λαδερά φαγητά, εδέσματα που συνοδεύουν ψάρι ή κρέας κ.ά., προωθώντας έτσι ένα υγιεινό, γευστικό και οικονομικό διατροφικό πρότυπο.

Εκπαιδευτικές ενότητες:

  • Θεωρητική προσέγγιση των διαφόρων ειδών χόρτων (οφέλη, ιδιότητες, συλλογή, τρόπος καθαρίσματος, είδη) μέσω διαφόρων τεχνικών (γνωριμία, εισήγηση- παρουσίαση των χόρτων που θα συλλέξουμε, ερωτήσεις- απαντήσεις κ.ά.). Στους εκπαιδευόμενους θα μοιραστούν φυλλάδια που θα  περιέχουν φωτογραφίες 15 βασικών ειδών  χόρτων   και τα χαρακτηριστικά τους.
  • Πρακτικό μέρος (Επίσκεψη στους αγρούς, συλλογή χόρτων, επιστροφή στο χώρο εστίασης, καθάρισμα, διαχωρισμός, πλύσιμο, μαγείρεμα, γεύμα)

Συνολική Διάρκεια Σεμιναρίου και Ημέρες Διεξαγωγής: 20 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 140€

Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.

€ 140.00 ΠΛΗΡΩΜΗ
 

Εισηγητής
Η Κα Κατερίνα Χαμηλάκη είναι κάτοχος πτυχίου ΙΕΚ ως « Ειδικός ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και τροφοδοσίας». Από το 2000 έως και σήμερα είναι υπεύθυνη στον χώρο «Λογάρι», το οποίο και αποτελεί κέντρο προβολής και προώθησης Κρητικής διατροφής, εδρεύει στο Καταλαγάρι και ιδρύθηκε στα πλαίσια  χρηματοδότησης της Ε.Ε.  των προγραμμάτων του LEADER 2.
Επίσης, είναι συγγραφέας του βιβλίου «Λογάρι, λόγος και πράξη της Κρητικής διατροφής» το οποίο εκδόθηκε το 2004 και αναφέρεται στην παραδοσιακή κουζίνα και στην εξέλιξή της με πλήθος παραδοσιακών  δοκιμασμένων συνταγών του τόπου μας.
Το 2003 έλαβε πιστοποίησή από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. και δίδαξε σε  Κ.Ε.Γ.Ε. της Ελλάδος , ΟΓΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Ν.Ε.Λ.Ε της Κρήτης και σήμερα συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα σε τουρίστες σε συνεργασία με το National Geographic, Ζευς, George Travel, Niki Rouz. Το 2018 έλαβε πιστοποίησή από τον ΕΟΠΠΕΠ και διδάσκει σε ΚΕΚ, ΣΔΕ, ΙΕΚ, ΔΙΕΚ κ. ά.
Συγχρόνως διδάσκει τις διατροφικές συνήθειες του τόπου μας σε μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε φοιτητές Γ΄βάθμιας στα πλαίσια προγραμμάτων υγείας και περιβάλλοντος, καθώς και σε ενήλικες (Έλληνες και αλλοδαπούς) στα πλαίσια εποχιακών επισκέψεων στο Λογάρι.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9), τηλ: 2810302730, email: info@katartisi.gr από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ.

Πολιτική Cookies